banner564

Rehberler Günü kutlandı

Altıner, “Ülke turizmini hak ettiği noktaya taşımak, doğru tanıtımı yapmak, tarihimizi, kültürümüzü ve değerlerimizin tanıtımı için varız” dedi

Rehberler Günü kutlandı
banner598
Kıbrıs Türk Rehberler Birliği, Dünya Rehberler Günü vesilesiyle Lefkoşa Surları içerisindeki Bedesten’de düzenlediği resepsiyonda, meslekte 25 ve 35’inci yılını dolduran rehberlere plaket takdim etti. Resepsiyona, Meclis Başkanı Sibel Siber, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa Kaymakamı Mustafa Tel ve Bakanlık Müsteşarı Kemal Deniz Dana ile turizm çevrelerinin yetkili ve ilgilileriyle diğer davetliler katıldı.
Meclis Başkanı Sibel Siber gecede yaptığı konuşmada, rehberlerin turizm elçiliğinden öte, “Bir ülkeyi sevdirenler” olduğunu kaydetti ve “Rehber bize bir ülkeyi ya sevdirir ya sevdirmez” dedi.
Sucuoğlu, gecede yaptığı konuşmada turizmin en önemli paydaşlarından birinin de rehberler olduğunu, ülkeye gelen turistlerin memnuniyetinin özellikle rehberlik alanında alacağı hizmetlere bağlı olduğunu; rehberlerin sahip olduğu bilgi, tecrübe ve insan sevgisinin turistlerin memnun kalmasında önemli unsurlardan olduğunu söyledi. 
Açılış konuşmasını yapan KITREB Başkanı İbrahim Altıner de, “ülke turizmini hak ettiği noktaya taşımak, doğru tanıtımı yapmak, tarihimizi, kültürümüzü ve değerlerimizin tanıtımı için” var olan rehberlerin ülkenin turizm elçileri olduğunu kaydetti. 
Etkinlikte; Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB) Başkanı Hüseyin Aktığ da birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2016, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474