Güzelyurt’ta, iki ayrı petrol istasyonuna sahte 200 TL verdiği ileri sürülen Ali Altuntaş isimli şahıs polis tarafından gözaltına alınarak dün mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede meseleyle ilgili olarak yeminli şahadet veren polis memuru Murat Karahüseyin, zanlının “Sahte Para Tasarrufu, tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla para temini” suçlamalarıyla tutuklandığını belirtti. Karahüseyin, zanlı Ali Altuntaş’ın, Güzelyurt’ta, İzzet Kombos Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren iki ayrı petrol istasyonuna giderek, tasarrufunda bulundurduğu ve sahte olduğunu bildiği B 178290171 seri numaralı 200 TL’lik banknotları tedavüle sürdüğünü söyledi.
Karahüseyin, olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine zanlının tespit edilerek tutuklandığını, üzerinde ve ikametgahında yapılan aramada ise aynı seri numaralı toplam 9 adet daha sahte 200 TL’lik banknot bulunarak emare olarak alındığını belirtti.
Ali Altuntaş’ın gönüllü ifade verip, suçlamaları kabul ettiğini ancak tahkikatın devam ettiğini, aranan emareler alınacak ifadeler olduğunu söyleyen Karahüseyin, zanlının üç gün tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Murat Soytaç, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.
Sonu karakol oldu
Ali Altuntaş, iki ayrı petrol istasyonuna 200 TL sahte banknot vererek benzin alınca yakalandı
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

