banner564

Renkli görüntüler yaşandı

Lefke’de ‘Ceviz Festivali’ sayesinde çifte bayram

Renkli görüntüler yaşandı
banner598

 Onur ULAĞ

   Lefke Ceviz Festivali renkli görüntülere sahne oldu.  Bu yıl 10’uncusu düzenlenen festival için “Ceviz Tadında Bayram ve Bayram Geldi Hoş Geldi” sloganıyla başlayan festivalin açılışına bazı bakanlar da katıldı.
   Festivalde, “Bayram Geldi Hoş Geldi” temalı gösteriler, çocuk aktiviteleri, halk dansları, müzik dinletileri oldu. Lefke Belediyesi kadın kursunun “El Emeği Göz Nuru” sergisi de açıldı. 
    Festival kapsamında, yerel stantlar da açıldı ve ilk günün finali Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) katkılarıyla 16 farklı ülkenin kültürünün yansıtıldığı “Uluslararası Turizm Gecesi” ve bugünün finali “Bay ve Bayan Turizm Gençlik Yarışması” ile yapıldı.
   Cittaslow (sakin şehir) Lefke, Kuzey Kıbrıs’ın en fazla ceviz ağacına sahip yeri olarak biliniyor.

Stantlar gezildi

   Sağlık Bakanı Ali Pilli, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, HP milletvekilleri Gülşah Sanver Manavoğlu ile Hasan Büyükoğlu ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve bazı milletvekillerinin de katıldığı açılışın ardından stantlar ziyaret edildi.
   Festivalde bölge halkıyla bayramlaşan Bakan Oğuz, ceviz, hurma ve yafa portakalı gibi ürünler üzerinde görüş alışverişinde bulundu. 
   Özellikle cevizin önemine vurgu yapan Bakan Oğuz, ceviz üretiminin artırılması için yerel halkla birlikte ülke iklim koşullarına uygun, erken verim veren aşılı yeni çeşitlerin ülkemize kazandırılması gerektiğini ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün bu konudaki çalışmalarının önemli olduğunu kaydetti.  
   Bakan Oğuz, Lefke Avrupa Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin  bölgede olmasının bir fırsat olduğunu kaydetti ve bölgeye özgü tarımsal ürünlerin gelişmesi için işbirliğinin öneminin altını çizdi.
   Bakan Oğuz, hurma ağaçları için risk  teşkil eden kırmızı palmiye böceğine karşı Lefke Belediyesi, üniversite ve sivil toplum örgütlerinin birlikte mücadele etmesiyle daha etkin sonuçlar alınacağını da sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474