banner564

Roller değişti

Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenen Menteş Gündüz’den boşalan Meclis’teki ad-hoc komite üyeliğini Serdar Denktaş devam ettirecek

Roller değişti
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel başkanlığında, dün saat 10.30’da başlayan toplantıda, ilk olarak DP-UG’nin İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi ile DAÜ Yasası için oluşturulan ad-hoc komitedeki üyesi Menteş Gündüz yerine Serdar Denktaş’ın görevlendirildiği milletvekillerinin bilgisine getirildi.
Ardından Yayın Yüksek Kurulu (YYK) Başkanı İlkay Diren’in, Özgül Mutluyakalı’nın YYK üyeliğinden istifasına ilişkin tezkeresi ve Meclis İdare Amiri Menteş Gündüz yerine Hüseyin Avkıran Alanlı’nın atandığına dair tezkereler okundu.
Meclis Genel Kurulu'nda daha sonra güncel konuşmalara geçildi.

Töre: Her alanda sıkıntı var
İlk konuşmayı yapan UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, “üretimde ve pazarlamada yaşanan sıkıntılar” konusunu gündeme taşıdı.
Tarımda yaşanan sıkıntılara değinen Töre, üreticilerin de pazarlamacıların da şikayetleri olduğunu söyledi.
Töre, ülkede hem ekonomik kriz ve hem hükümet krizi bulunduğunu söyledi.
“İthal ürünler ülkede cirit atıyor ama yerli ürünün pazarlanması ve iç piyasada tüketilmesi konusunda ciddi sıkıntılar var” diyen Töre, istihdamın da olumsuz etkilendiğini ve gençlerin ülkeden göç etmeyi düşündüğünü belirtti.

Sennaroğlu Töre’yi yanıtladı
Töre’yi yanıtlayan Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, tarımda sorunların her ülkede olduğunu; 14 Haziran’a kadar hükümetin dimdik ayakta olduğunu, 14 Haziran’dan sonra yeni bir hükümet kurulacağını söyledi.

Oğuz’un gündeminde de tarım vardı 
UBP Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz da “tarım” konulu konuşmasında, Sennaroğlu’nun konuşmasını eleştirdi ve halka “bizden umudunuzu kesin” mesajı verdiğini savundu.
Dursun Oğuz, Tarım Bakanı’nı istifaya çağırdı.
Elektrik kurumuna yapılan istihdamları da eleştiren Oğuz, 130 kişi arasında kaçının meslek lisesi mezunu olduğunu sordu.
Yeniden söz alan Bakan Sennaroğlu, Oğuz’un önerilerini dikkate alacağını söyledi.

Saner: Turizm SOS veriyor   
UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, “turizm” konulu konuşmasında, ülke turizmi SOS verirken turizmin ekonominin başında kimse bulunmadığını savundu.
Saner, turizmin bu yıl en az yüzde 35 fire vereceğini belirterek, hükümetin turizme önem vermeyerek acizlik gösterdiğini, oysa kendi dönemlerinde GSYİH’da turizmin payını artırdıklarını söyledi.

Sucuoğlu: Üç günde bir bakan değişiyor
UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, “ekonomik gelişmeler” konulu güncel konuşmasında hükümetin durumunu “ciddiyetsizlikle” suçladı ve üç günde bir bakan değiştiğini savundu.
Gıda Güvenliği Yasası’nın oy birliğiyle geçtiğini ve halen üç günde bir iki kanser vakası teşhisi konulduğunu belirten Sucuoğlu, “Memleketin çivisi çıktı” dedi.
Halkın güvenli sebze-meyve tüketmediğini çünkü Hal Yasası geçirilmediği için kaçakların önlenemediğini belirten Sucuoğlu, Türkiye’nin ise çok daha büyük bir ülke olsa da yaptığı hazırlıklarla barkot sistemine geçmeye hazırlandığını anlattı.

Gürçağ: Girne’den imdat çığlıkları yükseliyor
UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ, turizmin başkenti Girne’den imdat çığlıklarının yükseldiğini, şehrin tarihi ve tabii dokusunun çok katlı binalarla yok olduğunu; buna hükümetin ve parlamentonun kulak tıkama lüksü olmadığını vurguladı. 

Özcenk: DAÜ’de neler oluyor 
UBP Gazimağusa Milletvekili Erdal Özcenk, “DAÜ’de neler oluyor?” konulu konuşmasında, DAÜ yerleşkesindeki bir bölüm araziye alışveriş ve eğlence merkezi yapılması konusuna değindi.
21 Ekim 2010’da DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun ürettiği kararla başlayan süreci özetleyen Özcenk, kampüsün güney merkezinde böyle bir merkez yapımı için rektörlüğe teklif alma yetkisi verildiğini anlattı.
2 firmanın proje sunduğunu kaydeden Özcenk, bir firmanın projesinin uygun bulunmadığını ötekinin de işlevsel sorunları olduğunun ve Mimarlık Fakültesi’nce düzeltmelerle yapılabileceğinin söylendiğini kaydetti.

Hamzaoğulları, derslikleri sordu
CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, Yenierenköy İlkokulu’nda yıkılan derslikler konusuna değinerek okulda yaşanan sorunlarla ilgili bilgi verdi ve ülkenin dört bir yanına eşit eğitim hakkı verilmesi gerektiğini vurguladı.
Meclis Genel Kurulu konuşmaların ardından çalışmalarını tamamladı. Bir sonraki toplantı 1 Haziran pazartesi saat 10.00’da yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473