banner564

Ruh sağlığı bozuk

Gönyeli’deki pastaneye girip, diyabet hastalarına ait bağış paralarını çalan, 7 tepsi de baklavayı götüren zanlı hakkındaki rapor açıklandı

Ruh sağlığı bozuk
banner598
Zorkun TAŞER
Gönyeli Yenikent’de faaliyet gösteren “Mado” isimli işyerine Ekim ayı içerisinde birkaç kez girerek Diyabet hastaları için bırakılan kutulardaki paraları çalan ve 7 tepsi baklavayı yiyen zanlı K.G hakkındaki soruşturma tamamlandı. Polis kayıtlarında son beş yıl içerisinde birçok kez evden kaçtığı da öğrenilen 19 yaşındaki zanlının psikolojik sorunlar yaşadığı ortaya çıktı. 
Babası hukuk profesörü, annesi eğitimci olan genç zanlı beş gün tutukluluğun ardından dün teminat talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlının Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları servisinde 4 doktorun kontrolünden geçirildiği, cezai ehliyeti olan zanlının psikolojik sorunlar yaşadığı belirtildi. Polis, zanlı K.G’nin 8 – 25 Ekim tarihleri arasından Gönyeli Yenikent’de faaliyet gösteren “Mado” isimli işyerinde meydana gelen “dükkân açma, kasti hasar ve hırsızlık”  olayından beş gündür tutuklu olduğunu söyledi. 

Sorunları var
Zanlının mahkeme emri gereği Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları servisinde 4 doktorun kontrolünden geçirildiğini, doktorların zanlının  cezai ehliyeti olduğuna dair rapor verdiğini ancak psikolojik sorun yaşadığına dair beyanda bulunduğunu söyledi. Zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, davasında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanmasına ve 15 günde bir en yakın polis karakoluna gidip imza atmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca zanlının 15 günde bir sosyal hizmetler dairesine gidip durum değerlendirmesi yapmasına ve yapılan değerlendirilmenin 2 aylık rapor halinde durumunun mahkemeye beyan edilmesine de emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2014, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473