banner564

Rumlara güveniyor musunuz?

Müzakere sürecinde bilgi kirliliği yaşandığını savunan Denktaş, Akıncı’nın ‘endişelenmeyin’ yönündeki telkinlerine dikkat çekti

Rumlara güveniyor musunuz?
banner598
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs sorununa çözüm bulma amacıyla sürdürülen müzakere sürecinin gidişatında bilgi kirliği yaşandığını belirtti.
Verilen bilgiye göre, kendi sosyal medya hesabı üzerinden süreci değerlendiren Serdar Denktaş, Rum Lider Nikos Anastasiadis ve Rum basının söylemlerine bakıldığında Kıbrıs Türk halkı için gidişatın endişe verici olduğunu kaydederek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ‘endişelenmeyin’ yönündeki telkinlerine dikkat çekti. 
Denktaş Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ise; “Biz size inanıyoruz ancak siz Anastasiadis ve Rum halkının çoğunluğuna inanıp güvenebiliyor musunuz?” diye sordu.
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın konuyla ilgili iletisi şu şekilde:
Cumhurbaşkanımız diyor ki " Rum gazetelerinde çıkan haberlere ve Anastasiadis'in söylemlerine inanmayın".
Anastasiadis diyor ki: " Annan Planı’nda ret edilen maddeler düzeltildi, 1960 Anayasası'nda iyileştirmeler yapıldı, adada asker olmayacak." Biz kendi Cumhurbaşkanımızın söylediklerine inanıyoruz, Rum gazetelerinin yazdıklarına ve liderlerinin söylediklerine inanıp güvenmiyoruz.
Ya siz Sn. Cumhurbaşkanım?
Anastasiadis ve Rum halkının çoğunluğuna inanıp güvenebiliyor musunuz?
Ve merak ediyoruz.
Onlar başka biz başka düşünerek bir plana evet der ve sonrasında gerçeklerle karşılaşınca durumumuz ne olur?
Malum; O an geldiğinde yanı başımızda her adımlarında şikayetçi olduğumuz Türkiye de olamayacak".


Kelle: Ödemeler gecikmemeli
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği yönetim kurulu üyelerini kabul etti. 
Bakanlıkta dün saat 15.00’te başlayan görüşmede, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu da hazır bulundu. 
Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Birlik Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, hükümetin tarım alanında attığı adımların kendilerini sevindirdiğini ancak sektörün sıkıntılarının büyük olduğunu söyledi. 
Bu bağlamda kurak geçen bu dönemde, Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri ve kuraklık tazminatı ödemelerinin en erken zamanda yapılması yönündeki taleplerini ileten ve Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın desteğini isteyen Kelle, kuraklık yüzdeliklerini görüşürken, Birliğin taleplerini de masaya yatırdı. 

Denktaş: “Tarım sektörü önemli”
Birliğin taleplerini dinleyen Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise tarım sektörünün ayakta kalmasına önem verdiklerini, hükümet ve bakanlık olarak itiraz ve şikâyetlerini değerlendirerek kısa sürede cevaplandıracaklarını söyledi. 

ABKM’de denetim başlatılıyor
Öte yandan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi’nin (ABKM) uzun yıllar bir kişi ve yakın çevresine bırakıldığını; bu kişinin orayı kendi dukalığı içinde yönettiğini kaydetti ve bu durumun ortaya çıkarttığı sonuçları halkın bilmesi gerektiğini ifade etti.
Denktaş, UBP-DP hükümeti olarak oraya yaptıkları atama ve aldıkları önlemlerle bu kurumu tekrar demokratik denetim mekanizması içerisine almış bulunduklarını kaydetti.
ABKM Koordinatörü olarak atanan Kudret Akay’a ve ona destek veren tüm ABKM çalışanlarına kısa sürede gösterdikleri çabalardan ve işbirliklerinden dolayı teşekkür eden Denktaş, “ABKM içerisinde gerçekten çok değerli uzman çalışanlar vardır. Bu arkadaşlarımızın huzur içerisinde çalışmalarını sağlamakla yükümlüyüz ve bunu sağlıyoruz. AB ile ilişkilerimizi daha derinleştirerek geliştirmek istiyoruz. Karşılıklı güven ve işbirliği ancak şeffaflık üzerine inşa edilebilir” dedi.
Denktaş yazılı açıklamasında, Başbakanlık bünyesinde 2004 yılından beri ülkenin yasal ve idari yapılarının Avrupa Birliği (AB) müktesebatına uyumlaştırılması ve AB standartlarının yakalanması için AB kurumları ile ülke kamu kurum ve kuruluşları arasında bir köprü vazifesi görmesi maksadı ile UBP Hükümeti döneminde oluşturulan AB Koordinasyon Merkezi’nin (ABKM), uzun süre CTP'li Başbakanlara bağlı olarak çalıştığını ve daha sonra görev başına gelen Derviş Eroğlu ve İrsen Küçük tarafından da yapısı değiştirilmemiş bir kurumum olduğunu kaydetti.

Kudret Akay koordinatör oldu
Denktaş, UBP-DP Hükümeti’nin kurulması sonrasında boş olan Koordinatörlük mevkiine Kudret Akay'ın atanması ile birlikte ortaya çıkmaya başlamış olan olguların halkla paylaşılmasının bir zorunluluk haline geldiğini ifade etti.
Serdar Denktaş, “Öyle anlaşılmaktadır ki, bir önceki koordinatör ve bu merkezde devletimiz adına görev yapmakta olan eşi, hem işveren hem denetleyen bir konumda hem devletten hem de ihaleyi kazanan kuruluştan maaş alarak uzun bir süre hangi tarafın menfaatlerini gözetmek durumunda olduklarını unutarak çalışmalarını sürdürmüşlerdir” dedi.
ABKM'de değerli gençlerin görev aldığını belirterek, Kudret Akay'ın göreve başlamasından sonra işlerin yeniden düzene sokulması ve yeni bir AB vizyonunun oluşmasına yönelik uğraşları sürdürdüklerini kaydeden Denktaş ekibe teşekkür etti.
Denktaş, “Hükümetimiz göreve gelmesiyle beraber, bir yanda var olan çalışmalarının etkin bir şekilde devam ettirileceğini açıklamış diğer yanda ise ilişkileri güçlendirmek adına önüne yeni hedefler koymuştur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2016, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474