banner564

Rumları da korkuttuk

Suudi Arabistan’dan dönen 53 kişik hacı kafilesinin tamamına ulaşıldı, 6 kişi karantinaya alınırken, diğerleri taburcu edildi

Rumları da korkuttuk
banner598
Zorkun TAŞER
   Suudi Arabistan’dan dönen 53 kişilik hacı kafilesinin tamamı dün Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kafilede yer alan 83 yaşındaki Esmer Nurçin’in, yüksek ateş, öksürük, halsizlik, kalp ve solunum yetmezliği şikayetiyle hastaneye yatmasının ardından hayatını kaybetmesi nedeniyle olağanüstü önlemler alan Sağlık Bakanlığı, kontrolden geçen 53 kişiden sadece 6’sını karantinaya aldı. Diğer hacılar ise taburcu edildi.
   Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan bu gelişme sonrasında Rum hükümeti dün sınır kapılarında geniş güvenlik önlemleri aldı. Özellikle Metehan sınır kapısından geçen araçları didik didik arayan Rum polisi, sürücüleri de sorguya tabi tuttu.
   Diyalog muhabirinin “ne arıyorsunuz” sorusuna “Mers haberleri üzerine tedbir aldık” diyen Rum görevli, bu uygulamanın ne kadar süreceğinin bilinmediğini ifade etti.
   Metehan Rum sınır kapısında görevli bir memur, Türk tarafındaki gelişmelerin paniğe yol açtığını ve herkesi korkuttuğunu söyledi. Rum görevli “Türk basınında yer alan haberleri televizyon kanalları gün boyunca birinci haber olarak verdi ve bu durum paniğe yol açtı. Bunun üzerine Anastasiadis hükümeti sınır kapılarında üst düzeyde denetim yapılmasını, gerekmesi halinde ilaçlamaya gidilmesini emretti” dedi.

Ziyaret saatleri kısıtlandı
Dr. Burhan Nalbanoğlu Devlet Hastanesi’nde dün Başhekimlik’te düzenlenen toplantı sonrası, Başhekim Ramadan Kamiloğlu, hastaneye düzenlenecek olan hasta ziyaret saatlerinin kısıtlandığını açıkladı.
Ayaktantanı ve Tedavi Merkezi içerisinde bulunan ve beş Mers hastası şüphelisinin bulunduğu Göğüs Hastalıkları bölümüne ise ziyaretin karantina nedeniyle durdurulduğu ifade edildi.
Beş hastanın bulunduğu Göğüs Hastalıkları bölümünün girişinde güvenlik gece gündüz karantina nedeniyle nöbet tutarken, içeriye girişler sadece maske ve gerekli önlemler alınarak yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474