banner564

“Saçlarımı savururum haklarımı savunurum”

Dereboyu’nda toplanan örgüt temsilcileri, ellerindeki meşalelerle yürüdü ve kadına yönelik şiddeti protesto etti

“Saçlarımı savururum  haklarımı savunurum”
banner598
Lefkoşa’da “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.
“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu” önderliğinde ve Lefkoşa Türk Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen yürüyüş, Lefkoşa’da Dereboyu’nda gerçekleştirildi. 
Dereboyu çemberinde toplanan örgütlerin temsilcileri, ellerindeki meşalelerle yürüdü ve “kadına yönelik şiddeti” protesto etti.
KTÖS, Feminist Atölye, Feminist Öğretmen İnisiyatifi, Kıbrıs Dem Genç Kadın, KUİR Kıbrıs, Envision Diversity, YKP Fem, CTP Kadın Örgütü, TDP Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, MHD, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, BKP Kadın Meclisi, DAÜ-SEN, DAÜ BİR SEN, Tabipler Odası, MAGEM ve MAKAMER’in destek verdiği yürüyüşe, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bazı milletvekilleri ile sendikaların temsilcileri de katıldı.
“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ses Çıkar” adı altındaki yürüyüşün ardından Kumsal Park’ta etkinlik düzenlendi. Yürüyüşte, “kadına şiddete hayır” sloganları atıldı, “Şiddete sessiz kalma”, “Yüzümüze bakacak yüzünüz olsun”, “Saçlarımı savururum haklarımı savunurum” ve “Kadın ruhuna ve bedenine saygı” yazılı pankartlar taşındı.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473