banner564

Şadi Liberal politika bekliyoruz

Bakan Atun, “Hükümet çalışıp üretmek için kuruldu, 2018’deki seçime dek görevinin başında olacak” dedi

Şadi Liberal politika bekliyoruz
banner598
Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, halk için çalışıp üretmek ve devleti ileri götürmek amacıyla kurulduğunu belirttiği hükümetin, 2018 yılındaki seçimlere kadar görevi başında olacağını söyledi.
Atun, Metin Şadi başkanlığındaki Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) heyetini kabul etti.
Sunat Atun kabuldeki konuşmasında, bakanlığın ekonominin alanlarına odaklanacağını anlatarak, geçmiş dönem hakkında bilgi verdi ve 2009-2013 dönemini art arda iki ekonomik programla geçirdiklerini, bu iki dönemin ise KKTC’nin uzun zamandan sonra ekonomik programlarla güçlendirilen ilk planlı dönemi olduğunu söyledi.
Bütün yılların en yüksek kaynak tahsisatının da bu dönemlere denk geldiğine işaret eden Bakan Atun, yapılan çalışmaları anlattı.
Ülkenin rekabet koşullarının iyileştirilmesinin önemine de dikkat çeken Bakan Atun, bunun için enerji ve finansman konusunda yapılması gerekenlere değindi. 
İŞAD Başkanı Metin Şadi ise konuşmasında, Atun’u yeni görevinden dolayı kutlayarak, geniş tabanlı hükümet modeline büyük destek verdiklerini belirtti.
Hükümetten, cari bütçede denklik hedefi yanında mutlaka “büyüme ve istihdam üretme” konusunda, AB’de olduğu gibi bugünün dünyasına uygun, daha liberal politikalar uygulamasını beklediklerini ifade eden Şadi, bakanlığın icraat aşamasında ve yeni oluşturulacak 2016-2018 TC-KKTC Ekonomik Programı’nda bunları görmek istediklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473