banner564

“2016’da yapılacak”

Cezaevini ziyaret eden Bakan Gürpınar, KKTC’de sığınma evi ve uyuşturucu bağımlılarının rehabilitasyonu için bir merkezin şart olduğunu vurguladı

“2016’da yapılacak”
banner598
İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, dün sabah 281 hükümlü ve tutuklunun bulunduğu Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ni ziyaret etti.
Ziyaretinde projeleriyle ilgili bazı açıklamalarda da bulunan Gürpınar, yeni bir cezaevi yapılması konusundaki çalışmaları ileriye taşıma hedeflerine vurgu yaptı.
Gündemde olan “cezaevine uyuşturucu sokulması” konusuna da değinen Bakan Gürpınar, “İşlediği suçtan dolayı cezaevine giren insanların daha da büyük suçlara bulaştırılmasını engelleme amacındayız. Gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Aziz Gürpınar, KKTC’de bir sığınma evi açılmasının hükümet programında olduğunu kaydederek, “2016’da böyle bir sığınma evinin faaliyeti mutlaka gerçekleştirilecek” dedi.
“Gece kulüplerinin statüsü”, “insan ticareti” gibi konuların da yer aldığı bir yasa çalışmasından söz eden Gürpınar, “Sürdürülen kapsamlı çalışmayı bu dönemde sonuçlandırmayı düşünüyoruz” ifadesine yer verdi.
Uyuşturucu ve madde bağımlılarının rehabilitasyonu için bir merkez oluşturma düşünceleri olduğunu vurgulayan Aziz Gürpınar, “Geçmiş hükümet döneminde olgunlaştırılan çalışma umarım bu dönemde hayata geçecek” şeklinde konuştu.


“Mahkumlarla sohbet etti”
Ziyareti kapsamında ilk önce cezaevinin idari bölümünü dolaşan Gürpınar, Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem’den bilgi aldı.
Gardiyanlarla, çalışanlarla, ziyaret ettiği seramik, terzi, bakım-onarım atölyelerindeki mahkum ve hükümlülerle sohbet eden Aziz Gürpınar’a Bakanlık Müsteşarı Hasan Alicik ile Özel Kalem Müdürü Vechi Cezaroğlu da eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473