banner564

Sağlık tartışma konusu

Sucuoğlu “Gazimağusa hastanesinde 2 aydır ameliyat yapılamıyor” dedi, bakanlık Mart ayında 47 ameliyat yapıldığını bildirdi

Sağlık tartışma konusu
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Gazimağusa Devlet Hastanesinde 2 aydır ameliyat yapılamadığını, çatının aktığını ve doğumhanenin bölünerek küçük vakalar için kullanıldığını ileri sürdü.
   Sucuoğlu,   konuyla ilgili açıklamasında, acil vakaların Mağusa’dan Lefkoşa’ya gönderildiğini ifade ederek, ameliyat sonrası hastaların tekrar geri götürüldüğünü savundu.
   “İhale yeni sonuçlanıyor” diyen Sucuoğlu, hastanenin toplamda yaklaşık 5 ay ameliyathanesiz kalacağını iddia etti.
   Sağlık Bakanlığı ise Şubat ayında 69, Mart ayında 47 ameliyat yapıldığını, şu an itibarıyla ameliyat sırası bekleyen hastanın olmadığını bildirdi.
   Diyalog’a açıklamada bulunan bakanlık yetkilisi “Aynı zamanda şubat ayında 24 tane mart ayında 25 tane küçük müdahale gerçekleştirildi. Şu anda bekleyen hasta sayısı yoktur” dedi.

İhaleye çıkılacak

   Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin ameliyathane kısmının yaklaşık 2 aydır hasar gören tavanı nedeni ile ameliyatlar, yeni oluşturulan iki ayrı ameliyathanede gerçekleştiriliyor. Tamirat işlemi sırasında izolasyonun zarar görmesi nedeniyle tavanın akıttığı, bu yüzden de hastanenin ayrı bölümünde kurulan iki ayrı ameliyathanede, Şubat ve Mart ayında ameliyatların gerçekleştirildiği ifade edildi.
   Diyalog muhabirine açıklama yapan Sağlık Bakanlığı müdürü Ceyhun Ümiter, ameliyathane kısmındaki tavanın tadilat esnasında zarar gördüğünü  söyledi. Tavanın su akıtması üzerine mağduriyet yaşatmamak için hastanenin ayrı bir bölümünde 2 ayrı ameliyathane oluşturduklarını ve ameliyatların Şubat ile Mart aylarında buralarda gerçekleştirildiğini aktaran Ümiter, “biz sorunun kalıcı olarak çözülmesini istedik, ancak tamirat işlemi tamamlanana kadar herhangi bir mağduriyet yaşanmamaması adına yeni ameliyathaneler oluşturduk, ameliyathanenin zarar gören kısmı da çok yakın zamanda ihaleye sunuluyor, ihalenin, yasalara uygun olarak sonuçlanmasının hemen ardından tavanın tamiratı başlanacak ve çok kısa bir süre sonra ameliyathane devreye girecek” şeklinde konuştu.

Sucuoğlu eleştirdi
   UBP milletvekili, eski Sağlık bakanı Faiz Sucuoğlu ise Gazimağusa Hastanesi’nin yanı sıra Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesi hakkında eleştirilerde bulundu.  Sucuoğlu, hastanenin çok eski olduğunu ve doktor, çalışan ve hastaların, hastaneye geldiği zaman motivasyonlarının düştüğünü söyledi. 
   Türkiye’nin dövizin düşük olduğu zamanda 2 Milyar 300 Milyonluk yatırım yapıp hediye etmek istediğini, bu hastaneyi yaparken de ülke içindeki malzemelerin kullanılacağını savunan Sucuoğlu, “Şehir hastaneleri bize uymuyor” gerekçesiyle teklifin reddedildiğini ileri sürdü. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474