banner564

Sağlıkta kriz

Tıp-İş ülke genelinde eyleme gitti, poliklinik ve ameliyat hizmetleri durduruldu

Sağlıkta kriz
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) ülke genelinde tüm hastane ve sağlık merkezlerinde aciller dışındaki tüm poliklinik ve ameliyat hizmetlerini durdurdu. Hekimlerin özlük haklarının iyileştirileceği Hekim Yasası ile sağlığa yatırım talebiyle kamu hastanelerinde eylem başlatan Tıp-İş, sendikaya üye hekimlerin sadece kamuda değil özel klinik ve muayenelerde de hasta muayene etmeyeceğini duyurdu.
Sendika, diyaliz, thalassaemia ve kanser hastalarının hastanelerdeki rutin tedavilerine devam edileceğini, laboratuvarların sadece acil hastaların tetkiki için çalışacağını da açıkladı.
Tıp-İş, eylemle ilgili Lefkoşa, Girne, Gazimağusa ve Güzelyurt’ta ayrı açıklamada bulundu. 
Tıp-İş Başkanı Sıla Usar, ilk açıklamasını Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirdi.

Sadece acil hastalara müdahale edilecek
Hekimler de hastane önüne çıkarak, “Patronlara Değil, Halka Hizmet” “Taşeron Hekimliğe Hayır”, “Koltuklar Gider, Doktorlar Kalır” gibi dövizler taşıyarak eyleme destek verdi.
Usar, eylem nedeniyle acil olmayan hiçbir hastanın ameliyat edilmeyeceğini, acil olmayan hiçbir hastanın muayene ve tedavi de edilemeyeceğini açıkladı.
Hekimlerin eylem süresince hastanelerde olacağını da kaydeden Usar, “Acil servislerdeki hekim arkadaşlarımıza, ‘gerçek acil hastalar konusunda destek vereceğiz” ifadesine yer verdi.
Sıla Usar, Tıp-İş’e üye hekimlerin özel klinik ve muayenelerde hasta görmeyeceğini de açıkladı.
Hükümet edenlerin söz ve vaat vermekten başka şey yapmadığını, zamana oynadığını savunan Usar, “Zaman doldu. Gerçek bir ilerleme görmek istiyoruz. Hekimlerin özlük haklarının yeniden düzenleneceği Hekim Yasası ve sağlığa yatırım yapılmasını istiyoruz. Gerçek bir ilerleme gördüğümüz andan itibaren eylemleri askıya almaya hazırız” şeklinde konuştu.

Gazimağusa Devlet Hastenesi’nde de eylem
Kamu hekimlerinin örgütlü bulunduğu Tıp-İş, ülke genelindeki tüm devlet hastaneleri ve sağlık merkezlerinde olduğu gibi Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde de eylem yaptı. 
Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde görevli hekimler, dün saat 11.15 sıralarında hastane önünde toplanarak pankart açtılar. Tıp-İş Başkanı Sıla Usar İncirli de, bir basın açıklaması okudu. Pankartlarda “Hekim Yasası Hakkımız”, “Göç Yasasına Son”, “Taşeron Hekimliğe Hayır”, “Solunum Cihazına Yok, Mercedes’e Var”, “Patronlara Değil Halka Hizmet”, “Sağlık Özelleştirilemez” ifadeleri dikkat çekti.

Sucuoğlu: Amacımız kavga değil, uzlaşmadır
Öte yandan Sağlık Bakan Faiz Sucuoğlu, TIP-İŞ ile işbirliğine hazır olduklarını, taleplerini karşılamak amacıyla teknik kurulları dahi göreve çağırdıklarını ancak sendikanın bakanlıkla birlikte çalışmak yerine grev kararı aldığını söyledi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Sucuoğlu, TIP-İŞ yetkilileri ile uzun süredir görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kendileri ile yüzde yüz hemfikiriz. Bizim amacımız kavga etmek değil, uzlaşmaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2017, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473