banner564

Sahil’i sevindirdi

Güzelyurt’taki evleri yanarak kül olan Beyaz ailesine ilk yardımı Meral Eroğlu yaptı

Sahil’i sevindirdi
banner598
Davut ULAŞ
Güzelyurt’ta, önceki gün çıkan yangında evleri kullanılamayacak hale gelen Beyaz ailesinin dramını anlatan haberi dün Diyalog’ta okuyan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu, talihsiz aileye yardım elini uzattı. 
Meral Eroğlu dün Güzelyurt’a giderek geçmiş olsun dileğinde bulunduğu Beyaz ailesine maddi yardımda bulunarak acılarına ortak oldu.
Beyaz ailesinin lise son sınıf öğrencisi olan ve yaşanılan üzücü olaydan sonra dün Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) giren Sahil’e ise başta Beden Eğitim Öğretmeni Çilem Esenyel olmak üzere Güzelyurt Kurtuluş Lisesi öğretmenleri ve okul arkadaşları destek oldu. Çilem Esenyel, spor alanında ve derslerindeki başarılarıyla örnek bir öğrenci olan Sahil’e ve onun talihsiz ailesine yardımı Kurtuluş Lisesi olarak kendilerine bir görev saydıklarını belirtti.

GAÜ’den tam burs sözü
YGS’ye dün büyük bir üzüntüyle giren Sahil Beyaz’a bir destek de Girne Amerikan Üniversitesi’nden (GAÜ) geldi.
Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’nde derslerinde ve spor alanındaki başarılarıyla öğretmenlerinin gururu olan Sahil’e, GAÜ yönetimi yükseköğrenimi için tam burs sözü verdi.

Bu duruma kayıtsız kalmadılar
Talihsizliklerin bir türlü yakasını bırakmadığı Beyaz ailesinin Güzelyurt Beşyol Şehit Hasan Kral Sokak’ta bulunan evlerinde önceki gün öğlen saatlerinde televizyon kablosunun kısa devre yapması sonucu bir yangın çıkmıştı. Yangında, Beyaz ailesine ait iki katlı müstakil ev yanarak kül olmuş yangın esnasında evin en küçük kızı Sahil Beyaz, dün girdiği sınav öncesi adeta yıkılmıştı. Beyaz ailesinin bu üzücü durumunu Diyalog gazetesinde gören Meral Eroğlu ve Sahil Beyaz’ın öğretmenleri kayıtsız kalmadı. 


Eroğlu, para yardımında bulundu
Beyaz ailesinin üzücü durumunu Diyalog gazetesinden okuduğunu ve çok üzüldüğünü belirten Meral Eroğlu, Beyaz ailesini ilk ziyaret edenlerden oldu. 
Haberi okuyup yanan evin fotoğraflarını görünce çok duygulandığını ifade eden Eroğlu, aileye yardım yapmak için Diyalog gazetesiyle irtibata geçerek Beyaz ailesini ziyaret etti.
Aileyi ziyaret edip para yardımında bulunan Eroğlu yardımlarının bunlarla sınırlı kalmayacağını vurguladı. 
Meral Eroğlu, “Önemli olan cana bir şey olmaması diğer maddi durumlar insanların yardımlarıyla halledilebilir ancak toplum olarak bu duruma duyarlı olmak gerekir” dedi.

“Güzel şeyler görmek beni umutlandırdı”
Lefkoşa’da dün YGS sınavına giren ve Güzelyurt’a geri dönerek kendilerini ziyarete gelen Meral Eroğlu’nu karşılayan Sahil, “Yaşadığımız onca kötü şeyden sonra böyle güzel şeyleri görmek beni çok umutlandırdı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle Meral hanıma. Kendisi ile ilk defa tanıştım, bir anne şefkati ile bize yardım elini uzattı. Diyalog Gazetesi ve Diyalog TV’yi de bu zor günümüzde bizim sesimizi duyurduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473