banner564

Sahipleri aranıyor

Güney Kıbrıs’tan bu kez araba ve motosiklet çalarak kuzeye getirmekle suçlanan Hasan Akmergiz ile Ali Akşam tutuklandı

Sahipleri aranıyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Güney Kıbrıs’ tan sirkat ettikleri çitt kabin Nissan marka araç ile iki adet motosikleti askeri yasak bölgeyi de ihlal ederek KKTC’ye getiren Hasan Akmergiz ve Ali Akşam isimli iki zanlı dün Gazimağusa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye olayı aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Emin Özbilen, zanlıların 23 Eylül 2014 günü saat 04.30’da  Akyar Sınır kapısının 1 km doğusundan askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçtiklerini ve Güney Kıbrıs’ta bulunan Vrysoulles köyünden bir adet çift kabinli Nissan ile 2 adet motosiklet sirkat ettiklerini söyledi. 
Çaldıkları Motosikletleri, yine çalıntı olan Nissan marka aracın üzerine koyan zanlıların, askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye döndüklerini anlatan Özbilen, zanlıların aynı gün araçlarla beraber tespit edilip tutuklandıklarını bildirdi.
Zanlıların suçlarını kabul ettiklerini ifade eden Özbilen, araç sahiplerinin araştırıldığını ve soruşturmanın yeni başladığını dile getirerek zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. 

Mahkemeden özür dilediler
Savcı Ayşe Kaymak bu süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.
Mahkemede söz alan zanlılar, pişman olduklarını söyleyerek özür dilediler. Huzurundaki şahadet ve beyanları  dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu  zanlıların 2’şer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 07:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473