banner564

Saltanatı uzun sürmedi

Ortaköy’deki markete sahte 200 lira veren ve karşılığında bir paket sigara ile 186 TL para üstü alan Mustafa Güneş çok geçmeden yakalandı

Saltanatı uzun sürmedi
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da bir marketten 13 lira değerinde bir paket sigara alan zanlı Mustafa Güneş, ödeme olarak sahte 200 TL verip, para üstü olarak 186 TL aldı. Sahte para verip, gerçek para alan zanlı kısa süre sonra yakalandı. Surlariçi bölgesinde yürürken polis tarafından gözaltına alınan zanlının üzerinde bin 800 TL tutarında 14 adet sahte 200 TL’lik banknotlar bulundu. Sorgulanan zanlı sahte paraların bir şahıs tarafından kendisine verildiğini ifade etti. Polis, söz konusu şahsın da peşine düşerken, zanlı Güneş dün tutuklama talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yürüten polis, zanlının önceki gün Ortaköy bölgesinde bir marketten 13 buçuk lira tutarında bir paket sigara aldığını, ödeme olarak sahte olduğunu bildiği 200 TL’lik banknotu verdiğini ve para üstü olarak 186, 50 TL aldığını söyledi. Zanlının aynı gün Surlariçi bölgesinde yaya bir şekilde yürürken tespit edilerek tutuklandığını, üzerinde biri yırtık 9 adet 200’lük sahte banknot bulunduğunu kaydeden polis, tutuklanan zanlının gönüllü ifade verdiğini,  sahte paraların kendisine 24 adet olarak 200 TL’lik banknotlar şeklinde verildiğini itiraf ettiğini açıkladı. Polis, zanlının 14 tane 200’lük banknotu tedavüle sürdüğünü itiraf ettiğini de belirtti.

Parayı veren aranıyor
Piyasaya sürülen sahte paralar ile zanlıya sahte paraları veren şahsın arandığını, alınacak ifadeler olduğunu belirten polis, zanlının 3 gün tutuklu kalmasını talepm etti.
Mahkeme talebi kabul ederken, söz hakkı alan zanlı, “Sadece bir adet 200 TL’yi harcadım. Sahte olduğunu biliyordum. Ancak diğer sahte paralardan haberim yok” iddiasında bulundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474