banner564

Samaras: ‘Yürü de korkma’

Yunanistan Başbakanı Samaras, Anastasiadis’in politikasına tam destek verdi

Samaras: ‘Yürü de korkma’
banner598
   Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, müzakerelerden çekilme kararına tam destek verdi.
   Politis gazetesine göre; Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın, Güney Kıbrıs temaslarına  Anastasiadis’le yemekte bir araya gelerek, resmen başladığını duyurdu.
   Gazete, Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile uzun süren toplantısının tam bitiminde Rum Başkanlık Sarayı’na gelen Samaras’ın, birkaç dakika beklemek zorunda kaldığını belirtti.
   Samaras  yemekte yaptığı açıklamada, Anastasidis’in “Türk kışkırtmaları sebebiyle müzakerelere katılımını erteleme” kararına destek belirtti. Anastasiadis ise “Askeri gücün dikte edeceği bir çözümün empoze edileceği bir diyaloga girmesi yönündeki hiçbir baskıyı kabul etmeyeceğini” vurguladı. Anastasiadis ayrıca, “Türkiye’nin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin jeopolitik öneminin arttığı bir dönemde gerginliği arttırma zamanının şans eseri olmadığı” iddiasında da bulundu. 
   Alithia gazetesi ise konuya ilişkin haberlerini, “Anastasiadis ve Samaras, Net Mesajlar Gönderdiler – Güçlü Kahire Duyurusu” başlıkları altında yansıttı. 
   Gazete, Samaras ve Anastasiadis’in  yemekte yaptıkları açıklamaların yanı sıra Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in dün bir radyo programına, Kahire zirvesine ilişkin yaptığı açıklamalara da yer verdi. Habere göre, Hristodulidis, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Mısır işbirliğinin diğer bölge ülkelerine de açık olduğunu belirterek “Buna paralel bir şeyin, aynı düzeyde İsrail’le de olması ihtimalinden” söz etti.
    Hristodulidis: “Köprü rolü üstleniyoruz. Arap ülkeleri ve İsrail bize güvenebilir” iddiasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474