banner564

Sami şimdilik serbest

Tasarruflarında 37 gram uyuşturucu bulunan Lübnan uyruklu zanlılardan Rami Khalzaal cezaevine gönderildi

Sami şimdilik serbest
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, 17 Temmuz 2017 tarihinde,  Narkotik Şube ekiplerinin düzenlediği ve toplamda 37 gram “hitkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirdiği operasyon ile ilgili tutuklu bulunan Lübnan uyruklu zanlılar, Rami Khalzaal ile Sami Sameh Yosuef, soruşturmalarının tamamlanmasına müteakip, dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi anımsatan Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, zanlı 1 Rami Khalzaal’ın 17 Temmuz 2017 tarihinde, Dörtyol Polis Karakolu önünde aracı ile birlikte tespit edilerek durdurulduğunu ve yapılan aramada, araç içerisinde 1 buçuk gram uyuşturucu madde, zanlının iç çamaşırında ise uyuşturucu tartımında kullanılan hassas terazi bulunduğunu söyledi. 

Sami ile Rami aynı evde kalıyordu
Zanlının ikamet ettiği adrese gidildiğini ve beraber ikamet etmekte olduğu diğer zanlı Sami Sameh Yosuef’in ikametgah içerisinde tespit edildiğini belirten Özdesoy, zanlıın üzerinde yapılan aramada 1 gram uyuşturucu madde bulunduğunu ifade etti. 
İkametgah içerisinde, 9 adet kağıt parçasına sarılmış ve satışa hazır halde 4 buçuk gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini de anlatan Özdesoy, zanlı 1 Rami Khalzaal’ın ilk tespit edildiği yer yakınlarında da beyaz poşet içerisinde 27 gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. 

Haftada 3 gün polise gidecek
Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildiren Özdesoy, zanlılardan Sami Sameh Yosuef’in , mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep ederken, gündemde benzer meselesi olan ve suç işlemeye devam eden Rami Khalzaal’ın davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gülay Süleymanoğlu, zanlılardan Rami Khalzaal’ın 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.
Süleymanoğlu, Sami Sameh Yosuef’in ise 3 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve haftada 3 gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunması şartı ile davalaro görüşülünceyekadar serbest bırakılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2017, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473