banner564

‘Sancılı yükseliş’

Ülke turizmine katkı amacıyla getirilen sıcak hava balonları rüzgarın etkisiyle zor havalandı

‘Sancılı yükseliş’
banner598
 Turizm ve Çevre Bakanlığı, KKTC Hava Sporları Federasyonu işbirliğiyle Lefkoşa’da sıcak hava balonu şenliği gerçekleştirdi
   Turizm haftası etkinlikleri kapsamında “Yükseliyoruz” sloganıyla Lefkoşa Atatürk Spor Kompleksi’nde düzenlenen Sıcak Hava Balonu Şenliği’ne Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı.
   Halkın yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, rüzgarın etkisiyle balonların şişirilmesi ve havalanması zaman aldı. Bu arada bazı vatandaşların moral bozukluğu yaşadıkları görüldü.
   Ancak daha sonra şişirilen hava balonuyla  pilotların eşliğinde uçuş yapıldı.
Bakan Ataoğlu etkinlik öncesi basına yaptığı açıklamada, Turizm haftasında ülkeye farklı bir hareket katmak istediklerini ve ülkede hemen herkesin özlemini duyduğu bir aktiviteyi getirdiklerini kaydetti.
Ataoğlu tıpkı Kapadokya’daki gibi balon uçuşları yaparak halkın duyduğu bir özlemi gidermek istediklerini söyleyerek, organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan firma ve kuruluşlara teşekkür etti.
   Organizasyona katılan Kaya Baloons ve 78 Event adına konuşan Ömer Kafkas da, sıcak hava balonlarının son derece güvenli ve uçaktan farksız olduğunu anlatarak, tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.
   Diğer yasal altyapıların da hazırlanmasıyla microlight gibi diğer havacılık aktivitelerini de ülkeye getirerek, ülkenin güzelliklerini havadan da yaşatmak hedefinde olduklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2017, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473