banner564

Şanlı direniş unutulmayacak

Şanlı Erenköy Direnişi’nin 51’inci yıldönümü nedeniyle; Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, Mücahit Komutanları Derneği Başkanı Gözkamaş Ergüneş, Emekli Polisler Derneği birer mesaj yayınladı.

Şanlı direniş unutulmayacak
banner598
Ertan Ersan, Kıbrıs Türkü’nün 8 Ağustos 1964’te yazdığı destan unutulmayacağını, nesilden nesile aktarılarak anılacağını vurguladı.
Bu direnişin Türklük yeryüzünde var oldukça gururla hatırlanacağını kaydeden Ersan, “Böyle bir gençliğe, böyle direnişçi ruha sahip halkımız hiç kuşkusuz önündeki engelleri ve zorlukları her zaman aşacak” dedi.
Ertan Ersan, Erenköy’ün kahraman mücahitlerini ve tüm şehitleri saygıyla ve rahmetle andıklarını kaydetti.
Mücahit Komutanları Derneği, Başkanı Gözkamaş Ergüneş yayınladığı mesajda, Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesinin mihenk taşı olan Şanlı Erenköy Direnişi’nde Erenköy topraklarının Türk kalması için mücadele verenleri rahmet ve saygıyla andıklarını ifade etti.
Ergüneş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu günlere; iş ve okullarını bırakıp zor şartlar altında Erenköy’e yardıma koşan vatansever bir avuç gönüllü üniversite öğrencisi, İngiltere’de yaşamını sürdüren gençler ve Erenköy mücahitlerinin omuz omuza ve canları pahasına yaptığı vatan savunması sayesinde geldiğini kaydetti.
Emekli Polisler Derneği, Erenköy Direnişi’nin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladığı mesajında, Kıbrıs Türklüğünün var oluş mücadelesinde emeği geçen Erenköy bereketçilerinin kalplerde yaşadığı belirtilerek, öğrencilerin verdiği mücadele anımsatıldı.
Rumların ambargosuna dikkat çekilen Emekli Polisler Derneği mesajında, tarihsel süreç aktarıldı ve özetle şöyle denildi:
“10 yıl bu şekilde yaşayan Erenköy halkı kuzeyden doğacak güneşi bekliyordu. İşte 20 Temmuz 1974 tarihinde Mutlu Barış Harekatı ile özgürlüğe kavuşmuş oldular.
Kararlı ve istikrarlı bir çözüm adil ve kalıcı olmalıdır. Yıllardır çekilen acı olaylar unutulmamıştır. Tarihten ders alalım. Geleceğimize sahip çıkalım. Çocuklarımızın geleceğini garanti altına alalım. Türkiye’nin etkin ve garantörlük hakkını sulandırmayalım. 2 toplumlu, 2 bölgeli federal bir sistemle siyasi eşitliğimizi koruyalım.”

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474