banner564

Şans Balta’dan yana!

Mahkeme, uyuşturucu satıcısına 4 ay, alıcılara ise birer ay hapislik verdi

Şans Balta’dan yana!
banner598
Çiğdem AYDIN
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından Girne Çevre Yolu’nda düzenlenen operasyonda araçlarında uyuşturucu madde bulunan sanıklar Özgür Balta, Mustafa Kar ve Çınar Takiye Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak hapse mahkum edildi. 
Mahkeme, sanıklar Mustafa Kar ve Çınar Takiye’ye 200 TL’ye uyuşturucu satan Özgür Balta’yı 4 ay, uyuşturucu satın alan sanıkları ise 1 ay hapis cezası ile cezalandırdı.
Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan mahkeme heyetinin sanıkların suçlarını kabul etmesinin ardından oy birliği verdikleri kararı Yargıç Alev Ulunay okudu. 

“Uyuşturucu veba gibi yayıldı…”
Kararda sanıklar lehine ve aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini açıklayan Yargıç Alev Ulunay, sanıkların suçlarını kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koymalarını hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini söyledi. Ulunay, uyuşturucunun son yıllarda veba gibi yapılan ve ölümlere neden olan bir tehlike haline geldiğini ifade ederek, bu suçu işleyenlere caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini ifade etti. 
Ulunay sanıklara ceza takdir ederken, suçun oluşmasındaki rollerinin göz önünde bulundurulduğunu belirtti. Ulunay sanıklar Mustafa Kar ve Çınar Takiye’nin “Kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf” suçlarından 1 ay, sanık Özgür Balta’nın ise “Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf” suçlarından 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasını uygun ve adil bulduklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473