banner564

Şapkadan tavşan çıkmaz

Kıbrıs’ta tarafların ortak vizyonu olmadığına vurgu yapan Özersay, BM’nin hazırlayacağı raporda bu gerçeği görmezden gelmenin durumu değiştirmeyeceğini belirtti

Şapkadan tavşan çıkmaz
banner598

 Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay dün Meclis’te yaptığı konuşmada, tarafların Kıbrıs’ın geleceğine yönelik ortak zemini ve vizyonu olmadığını kaydederek, “Rum tarafı kendini gösterdi. Bunu görmezden gelmek BM raporuna yansıtmaktan imtina etmek gerçeği değiştirmeyecek. BM temsilcileri biraz daha gerçekçi olursa daha iyi bir yere gidebiliriz” dedi.

 “BM Kıbrıs raporuyla şapkadan tavşan çıkarmayacak" yönünde bir açıklama yaptığını ve bu açıklamasına gülenler olduğunu söyleyen Özersay, “Süreç, ciddiye almadıklarını gösteren daha iyi bir örnek daha olmazdı” şeklinde konuştu.
Kendinin müzakereci olduğu döneme işaret eden, 6-7 farklı düşüncenin gündeme getirildiğini, Kıbrıs Türk tarafı olarak BM uzmanı ile birlikte bu konular üzerine çalıştıklarını söyleyen Özersay, “Dönüşümlü başbakanlık düşüncesinin siyasi eşitliğe hizmet etmediğini izah etmiştik. Kıbrıslı Türkler hükümetin başı olabilir ama Kıbrıs Rum devleti görüntüsü kaçınılmaz olarak ortada duracak. Kıbrıslı Türklerin siyasi tecrübesi, tarihi ve 1960 Cumhuriyeti gerçeği ortada” dedi.
Özersay, “Kıbrıs’ta nereye doğru” diyerek, herkesin şapkasını önüne koymasının zamanının geldiğini söyledi ve BM temsilcilerine çağrısını yineledi.
Kudret Özersay, “Gerçekleri, görevi teslim ettikten ya da emekli olduktan sonra değil şimdi cesaretle söylesinler. Güvenlik Konseyi’ndeki dengeler nedeniyle bu rapor onaylanmayacaksa varsın onaylanmasın. 2004’teki rapor onaylamadı ama bu gerçeğin tespit edildiğini değiştirmedi” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473