banner564

Sarayönü’nde gövde gösterisi

Eroğlu’nun büyük mitingi bugün akşam Başkent Lefkoşa’da yapılacak

Sarayönü’nde gövde gösterisi
banner598
Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu’nun büyük mitingi bugün akşam başkent Lefkoşa’da Sarayönü Meydanı’ndan saat 20.00’de yapılacak. 
Eroğlu’nun Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada “Halk yarın akşam meydana çıkarak, bir dönem daha Eroğlu demek için saat 20.00’de Lefkoşa Sarayönü Meydanı’nda kararlılığını gösterecek” denildi. 
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de yaptığı yazılı açıklamada, “Devletine, toprağına, egemenliğe, Anavatan Türkiye’nin etkin garantisinin devamına sahip çıkan” herkesi Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na oy vermeye ve bugün Lefkoşa’da yapılacak mitinge katılmaya çağırdı.

“Eroğlu’nun etrafında birleşme tarihsel görev”
Özgürgün, “Tüm Ulusal Birlik Partililerin Eroğlu etrafında birleşmesinin tarihsel bir görev olduğunu” belirtti.
UBP Genel Başkanı Özgürgün Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.
Özgürgün, 19 Nisan Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin; “Kıbrıs konusunda önümüzdeki bir- iki yıl içinde yaşanabilecekler düşünüldüğü zaman yaşamsal öneme sahip olduğunu” kaydetti.
Bütün adayların söylediklerinin ortada olduğunu, ancak içlerinden sadece Bağımsız Aday, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun önlerindeki kritik süreçle ilgili yol haritasını ortaya koyduğunu ve meseleyi 2 yıl içerisinde bir sonuca bağlayacağını açıkça ifade ettiğini belirten Özgürgün, sadece Eroğlu’nun Kıbrıs Türkü için yaşamsal önem taşıyan 6 görüşme başlığı ile ilgili tutumunu halkla paylaştığını dile getirdi. 

Taçoy: Eroğlu ilk turdan kazanır
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Sekreteri Hasan Taçoy ise, 19 Nisan’daki cumhurbaşkanlığı seçimini Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu’nun kazanacağını savundu.
Taçoy, Diyalog TV’de katıldığı Detay programında Aytuğ Türkkan’ın cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik sorularını yanıtladı.
Eroğlu’nun UBP ve DP tabanındaki küskünlere çağrı yaptığını anımsatan Taçoy, bu çağrıların seçimi birinci turdan bitirmek için yapıldığını kaydetti. 
Cumhurbaşkanı Eroğlu’yla bir gün boyunca dört ayrı etkinlikte beraber olduğunu ifade eden Taçoy, “Derviş Bey’e büyük ilgi var onu söyleyebilirim. Kendisiyle ilk defa bir araya gelen insanlar oldu, Onun elini ilk kez sıkanlar vardı. Bu insanların büyük çoğunluğu delege dışındaydı ve Eroğlu’na destek verdiler” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2015, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473