banner564

Satıcı değil içici

Uyuşturucu tasarrufundan 9 ay hapse mahkum olan Ümit Erhun Şeytanoğlu’nun, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanma talebi dikkate alındı

Satıcı değil içici
banner598
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 35 gram bonzai ithal ve tasarrufu suçlarından yargılanarak 9 ay hapse mahkûm edilen Ümit Erhun Şeytanoğlu’nun, karara itiraz ederek Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanma talebinin reddedildiği gerekçesi ile Yüksek Mahkeme’ye yaptığı başvuru dün sonuçlandı. Ahmet Kalkan’ın başkanlığında, Gülden Çiftçioğlu ve Bertan Özerdağ’dan oluşan Yüksek Mahkeme heyeti, istinaf kararını okumak üzere dün oturum gerçekleştirdi.
Kararı okuyan Başkan Kalkan, sanığın ağır ceza mahkemesinde yargılanırken sunulan olgulara değindi. Kalkan, sanığın uyuşturucu bağımlısı olduğuna ve tedavi gördüğüne dair mahkemeye iki doktor raporu sunduğunu, mahkeme heyetinin olguları değerlendirdikten sonra sanığın ticari amaçla değil kişisel kullanım için 35 gram uyuşturucu maddeyi bulundurduğuna kanaat getirdiğini belirtti. 

9 aylık cezası bozuldu
Kalkan, ağır ceza mahkemesinin sanığın kişisel kullanım için uyuşturucu ithal ettiğine ve bulundurduğuna kanaat getirdikten sonra Denetimli Serbestlik Yasası’nda 12 gram şartı olmasından dolayı sanığın yasadan yararlanamayacağına emir verdiğini kaydetti. Kalkan, alt mahkemenin kararını hatalı bularak, yasada esas kriterin ticari amaç gütmeyen sadece bağımlı olan kişilerin bunu ıspatlaması olduğunu belirtti. Kalkan, sanık hakkında verilen 9 ay hapis cezasının bozulmasına ve sanığın 23 Haziran tarihinde ağır ceza mahkemesi huzuruna çıkarılarak kendisine denetimli serbestlik seçeneğinin sorulmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2017, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474