banner564

Satıcı hapis yatacak

Tasarruflarında uyuşturucu ele geçirilen iki sanıktan içici olan denetimli serbestlikten yararlanacak

Satıcı hapis yatacak
banner598
Suna ERDEN
Narkotik ekiplerinin Mart ayı 2017 tarihinde Girne’de bir marketin park yerinde gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda yakalanan Yusuf Mert Altıncık ve Barış Kerem Aydoğan hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde, uyuşturucu “alma ve verme” suçlarından yargılanan sanıklardan biri hapse mahkûm edilirken, diğeri denetimli serbestlikle kurtuldu. Mahkeme kararına göre; sanık Yusuf Mert Altıncık 15 ay hapis yatacak. Sanık Barış Kerem Aydoğan ise Denetimli Serbestlik Yasası altında 1 yıl boyunca tedavi görecek. 
Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyet oybirliğiyle karar Verdi. Alınan kararını Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu açıkladı. Beyoğlu, Mart ayı 2017 tarihinde Girne’de bir marketin park yerinde uyuşturucu alışverişi yapılacağı bilgisi alan narkotik polisinin 19 yaşındaki Yusuf Mert Altıncık’ın kullanımındaki MV 351Z plakalı kiralık araca operasyon düzenlediğini kaydetti. 

Sabıkası vardı, talebi reddedildi
Gerçekleşen aramada Altıcık ve araçta yolcu olarak bulunan Aydoğan’ın üzerinden uyuşturucu çıktığını belirten Beyoğlu, sanıkların tutuklandığını ifade etti. Altıncık’ın uyuşturucu satmak için araç kiraladığının altını çizen Beyoğlu, Altıncık’ın müşteri bulamayınca kokaini satamadığını ve uyuşturucu bağımlısı olduğu için askerliğinin beşinci ayında tedavi görmek üzere Barış Ruh Hastanesi’ne yattığını açıkladı. Kıdemli Yargıç Beyoğlu, Yusuf Mert Altıncık’ın avukatı aracılığı ile Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanmak istediğini beyan ettiğini ancak benzer suçlardan sabıkası olduğuna dikkati çekerek bu talebinin ret edildiğini söyledi. 

Aydoğan’a bir şans
Beyoğlu, uyuşturucu suçlarının her geçen gün artış gösterdiğini ve kamu sağlığını ciddi şekilde tehdit eden bu suçlara yasada hafifletici bir neden olmadığını ifade ederek, caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğine değindi. Aynı operasyonda uyuşturucu ile yakalanan Barış Kerem Aydoğan Denetimli Serbestlik Yasası altında 1 yıl boyunca tedavi görmesine karar verildiğini ifade eden Beyoğlu, Yusuf Mert Altıncık’ın ise 15 ay hapse mahkûm edildiğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473