banner564

Satışlar düzeldi

Başkent Lefkoşa’da bahardan kalma bir gün yaşanması, açık Pazar esnafının yüzünü güldürdü

Satışlar düzeldi
banner598

Onur ULAĞ
Başkent Lefkoşa’da dün bahardan kalma bir gün yaşanması, Terminal bölgesinde stant kuran açık Pazar esnafının yüzünü güldürdü. Güzel havayı fırsat bilen vatandaş ve öğrenciler, açık pazara akın etti. Lefkoşa Otobüs Terminali’nde kurulan açık Pazar dün oldukça kalabalıktı. Pazar esnafı, bu haftaki satışlardan memnun olduğunu dile getirdi. Aylardan sonra doğru düzgün para kazandığını ifade eden esnaf, bunun daimi olmasını diledi. Elverişsiz hava koşulları nedeniyle genellikle kış mevsiminde satışlarının düştüğünü belirten esnaf, kapalı Pazar yerine geçecekleri günü iple çektiklerini belirtti.

Vatandaşlar fiyatlardan şikayetçi
Pazarda fiyatların geçen haftalara göre dün biraz daha uygun olduğunu belirten vatandaşlar ise “Ekonomik kriz belimizi büktü, buna bir de sebze ve meyvelerdeki artış eklenince alış-veriş yapamaz hale geldik. Eskiden kilo kilo aldığımız patates ve soğanı artık tane ile alıyoruz” dedi.
Açık pazarda dün domates 5, muz 7 acı biber 20, elma 5, marul 3, patlıcan 6, kabak 12, fasulye 20, mandalin 2,5, mantar 10, soğan 5, patates 8, salatalık 8 liradan alıcı bekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474