banner564

‘Satma amaçlı değildi’

Yurt dışından 40 gram eroin getiren uyuşturucu bağımlısı Cemal Mişon’a bir yıl hapislik verildi

‘Satma amaçlı değildi’
banner598
Melin DOBRAN
Ercan Havaalanı’ndan 4 Nisan 2014 tarihinde Kuzey Kıbrıs’a eroin türü uyuşturucu madde sokmaya çalışırken yakalanan sanık Cemal Mişon hakkındaki dava karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “Uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu” suçlarından yargılanan sanığın uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve 40 gram eroini kendi kullanımı için getirdiğine kanaat edildiği açıklandı.
Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın baktığı davada sanık aleyhinde hapis cezası kararı çıktı. Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığın ülkeye ithal ettiği uyuşturucu madde türünün en tehlikeli türlerden biri olduğunu, uyuşturucu maddelerin toplum sağlığını tehdit ettiğini ifade etti. 

Mişon, uzun süreden beri bağımlı…
Esedanğlı, gittikçe yaygınlaşan uyuşturucu madde suçları ile ilgili mahkemelere görev düştüğünü, sanıklara caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini dile getirdi. Sanık Mişon’un üzerinde bulunan uyuşturucu madde miktarının azımsanmayacağını kaydeden Esendağlı ancak 63 yaşında olan sanığın uzun süreden beridir bağımlı olduğunu, uyuşturucu maddeyi ticari amaçlı değil kendi kullanımı için getirdiğine kanaat getirdiklerini söyledi. Esendağlı, sanığı yargılandığı davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini ve 1 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.
Sanık, 4 Nisan 2014 tarihinde Ercan Havalanı’ndan ülkeye giriş yaptığı esnada yapılan aramada makatında 40 gram uyuşturucu bulunmuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473