banner564

Şebeke çözüldü

Güney Kıbrıs’tan getirdikleri 4 kilo uyuşturucuyu kuzeyde pazarladıkları ileri sürülen 11 kişi tutuklandı, zehir tacirlerinin yaptığı alışverişten kazandığı paralar ise dudak uçuklattı

Şebeke çözüldü
banner598
Çiğdem AYDIN
Girne Esentepe bölgesinde geçen hafta sonu düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen 2 kiloya yakın uyuşturucu ile ilgili soruşturma devam ediyor. Tutuklu sayısının 11’e yükseldiği soruşturmada, zehir tacirlerinin yaptığı alışveriş tüm çıplaklığı ile gözler önüne serildi.
Güney Kıbrıs’tan getirdikleri 4 kilo uyuşturucuyu kuzeyde pazarlayan şebekenin üyesi olduğu ileri sürülen 11 zanlıdan alınan ifadeler, ülkenin kanayan yarası olan uyuşturucu illetinde dönen paraları da ortaya çıkardı.
Olayla ilgili ilk etapta 6 kişiyi tutuklayan önceki gün de 4 kişiyi daha gözaltına alan polis dün de Hüseyin Özbek isimli bir zanlıyı daha yakaladı. 
Tutuklu sayısı 11’e yükselirken, zanlılar Hüseyin Özbek, Can Tekin Yılmaz, Ekin Ersoy, Bilal Zubair, Uğur Süzen, Malek Mohammed Ali ve Kemal Numan Mehmet dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

39 bin liraya 700 gram hintkeneviri 20 gram kokain
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, 3 Şubat tarihinde gerçekleşen operasyonda tutuklanan zanlılardan yapılan sorgulamada zanlı Hüseyin Özbek’in tutuklandığını söyledi. Ramiz, Özbek’in önceki gün İskele’de tutuklandığını belirterek yapılan sorgulamada zanlı Can Tekin Yılmaz ile uyuşturucu alışverişi yaptığını itiraf etti. Zanlı Özbek, Ocak ayı sonunda Yılmaz’dan 39 bin TL karşılığında 700 gram hintkeneviri ve 20 gram kokain aldığını ifade eden polis soruşturmanın devam ettiğini kaydetti. 
Ramiz, kayıp olduğuna inanılan emarelerin olduğunu belirterek Özbek’in 3 gün tutuklu kalması talebinde bulundu. 

58 grama 4 bin lira…
Soruşturmayı yürüten polis memuru Cemal Ramiz, operasyonun gerçekleştiği tarihte söz konusu 28 gram hintkeneviri uyuşturucu maddeyi polis kovalamasında atarak kaçan zanlı Uğur Süzen ve Malek Mohammed Ali’nin gösterimi ile uyuşturucu maddenin bulunduğunu kaydetti. Ramiz, Süzen ve Ali’nin verdiği gönüllü ifadelerinde 28 gram hintkeneviri uyuşturucu maddeyi aynı gün zanlı Can Tekin Yılmaz’dan 4 bin TL karşılığında 58 gram olarak aldıklarını itiraf ettiklerini söyledi. Ramiz, zanlı Süzen’in Ötüken’de bulunan evinde mahkeme emri ile yapılan aramada 2 gram esrar ve şeffaf naylonlar bulduklarını ifade etti. 

Yüklü miktarda para koyup ortaklık yaptılar…
Polis, alınan 3 günlük tutukluluk süresinde zanlı Can Tekin Yılmaz’ın kalmakta olduğu evin çevresinde geniş çaplı arama yaptıklarını söyledi. Ramiz, evin depolar bölümünde bulunan malzeme odasında 6 gram hintkeneviri tespit edildiğini kaydetti. Soruşturmanın ciddiyetine dikkati çeken Ramiz, alınan 3 günlük sürede zanlılardan birçok ifade temin ettiklerini belirtti.
Polis, zanlı Can Tekin Yılmaz’ın ve Ekin Ersoy’un 15 bin Sterlin ve şuan aranmakta olan bir şahsında yüklü miktarda para koyarak ortak uyuşturucu getirmek için karar verdikleri yönünde ifade temin ettiklerini belirtti. 

Taşıma ücreti 2 bin 500 sterlin…
Ramiz, zanlılardan yapılan sorgulamada zanlı Can Tekin Yılmaz’ın tanıdığı bir şahsa taşımacılık parası olarak 2 bin 500 Sterlin vererek 4 kilo uyuşturucu ve 100 gram kokaini Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye ithal ettiklerini itiraf ettiklerini söyledi. Soruşturma memuru, Güney Kıbrıs’tan ithal edilen 4 kilo hintkeneviri ve 100 gram kokainin zanlıların zula ev olarak kullandıkları Lapta’daki eve saklandığını söyledi. Polis, ayrıca aynı akşam zanlıların 4 k,lo uyuşturucudan 1 buçuk kilosunu paketleyip 20 gram kokaini de aranan şâhısa teslim edip piyasaya sürdüklerini kaydetti. 
Soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Ramiz, alınması gereken ifadelerin ve aranan emarelerin olduğunu belirterek zanlıların 7’şer gün daha tutuklu kalmaları talebinde bulundu.
Mahkeme, zanlı Hüseyin Özbek’in 3 gün diğer zanlıların ise 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2017, 11:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayşe
Ayşe - 7 yıl Önce

Dayak zoruynan itiraf bu iste

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473