banner564

Sektöre ağır darbe

‘Sahte’ emlakçılara karşı önlem alınmaması nedeniyle sadece yabancılar değil, yerli alıcılar da tedirginlik yaşıyor

Sektöre ağır darbe
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Yasemin Taşkıran adlı emlakçının, ünlü oyuncu Selçuk Yöntem’in yanı sıra Almanya’da yaşayan Mehmet Ali Beldiran’ı dolandırması, kriz yaşayan sektöre bir darbe daha vurdu. Diyalog’a konuşan vatandaşlar “Yabancı alıcıların yanı sıra bizler de mülk alımında ciddi tedirginlik yaşıyoruz” dedi.

Vatandaşlar ne dedi…? 
Raşit Akdur:
Bu memleketin altı üstüne geldi. Sahtekârlık, dolandırıcılık ve daha birçok suçla hemen her gün karşılaşır olduk. Bu sorunları biran önce çözmeleri gerekiyor. Politikacılar yapmaları gerekenleri yapsın. 45 senedir bu memlekette hiçbir şey yolunda gitmedi. Artık bazı önlemlerin alındığını görmek istiyoruz. Sadece yabancı alıcılar için değil yerli alıcıların aldatılmaması için de önlemler alınmalıdır… 
Yurdal Kartal:
Son zamanlarda gayri yasal çalışan emlakçıların piyasada türediğini duyuyoruz. Bu kişiler insanların uzun yıllar hayallerini kurduğu ev sahibi olma durumunu ellerinden alıyor. Yalnızca emlak da değil hemen hemen her sektörde izinleri olmadan iş yürüten kişiler var. Bunların önüne geçilebilmesi için bir denetleme mekanizma olması gerektiği inancındayım. Emlak izinleri olmadan sosyal medyada her türlü gayrimenkul alım satımı yapan kişiler sıkı denetimler yapılarak tespit edilmesi gerekiyor.
Sami Denizalp:
Kıbrıs’ta gayri yasal emlak işleri ile uğraşan ve insanların hayalleri ile oynayan kişilerin türediğini duyuyoruz. Bu gibi konular için devletin bir çalışma yaparak insanların hayalleri ile oynayan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılacağı ve bu suçu yeniden işlememek yani bir başkasının canını yakmamak adına çalışmalar yapması gerekiyor.
Mehmet Safkanlı:
Denetimsizlikler nedeniyle ülkede her türlü suçla karşılaşır olduk. Cezalar caydırıcı değildir diye herkes istediğini yapıyor. Cezalar caydırıcı olsa ve tespit edilen kişiler en ağır şekilde cezalandırılsa kesinlikle diğerleri aynı suçu işlemez. 
Mecit Ermemiş:
İzinleri olmadan emlak alım satım işleri ile uğraşıp insanların hayalleri ile oynayan kişiler devlet tarafından tespit edilip en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Cezalar caydırıcı olmadığı için hiç kimse işlediği suçtan korkmuyor. 
İzzet Çavuş:
İzinleri olmadan sosyal medya üzerinden emlak alım satımı yapan kişiler insanların hayalleri ile oynuyor. Devlet yetkilileri bu konularla ilgili acilen önlemler almalıdır. Ülkemiz makamları denetleme konusunda çok zayıftır. Ben İngiltere’de yaşıyorum ve orada bu gibi suçları işleyen kişiler en ağır şekilde cezalandırılıyor. Fakat burada cezalar pek caydırıcı değil. İngiltere’de izinsiz emlak işi ile uğraşsa anında sınır dışı edilir ancak burada bu kişileri tespit bile edemiyorlar. 
Mehmet Elbruzdağ:
Devlet kontrolünün yetersizliği nedeniyle bu memlekette daha çok suç işlenecektir. Hiçbir kaydı olmayan kişiler elini kolunu sallayarak emlak alıp satıyor ancak devlet bir önlem almıyor. Kötü niyetli olan kişilerse ağlarına düşürdükleri kişilerin ev sahibi olma hayalini suya düşürüyor. Ülkede yaşanan tüm olumsuzluklar memleketi idare edemeyen siyasilerden kaynaklanıyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473