banner564

Serdar Özkan’ın bağlantısı yokmuş

Mersin’den Kuzey Kıbrıs’a getirilen yarım kilo eroin ile ilgili tutuklanan Celal Elal, Ömer Satıağalar cezaevine gönderildi

Serdar Özkan’ın bağlantısı yokmuş
banner598

 Suna ERDEN

Girne Turizm Limanı’nda ele geçirilen yarım kilo eroin ile ilgili tutuklanan Celal Elal, Ömer Satıağalar ve Serdar Özkan hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılardan Serdar Özkan’ın uyuşturucu madde ile ilgili olmadığı belirlendi. 
Evinde yapılan aramada 2 adet 9 mm çapında canlı mermi bulunan Özkan, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” suçundan dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandı. 
Yarım kilo eroin ile bağlantısı tespit edilen zanlı Elal ile Satıağalar ise Girne’de duruşmaya çıkarıldı. 
Soruşturmayı yapan polis, 9 Ocak 2019 tarihinde saat 08. 45 sıralarında Tır araç ile ülkeye giriş yapan zanlı Celal Elal’ın üzerinde yarım kilo eroin türü uyuşturucu bulunduğunu söyledi. 
Zanlının ifadesinde uyuşturucu maddeyi bir şahsın isteği üzerine Mersin’den aldığını ve Ömer Satıağalar’a teslim etmek üzere ülkeye getirdiğini itiraf ettiğini açıklayan polis, zanlılar Satıağalar ile zanlı Özkan’ın da Hamitköy'de tespit edilerek tutuklandıklarını söyledi. 
Polis, yapılan aramada Satıağalar'ın üzerinde 100 miligram kokain ile bir miktar eroin, evinde ise bir miktar hintkeneviri bulunduğunu belirtti. Polis, Serdar Özkan'ın ikametgâhında ise 2 adet 9 mm çapında canlı mermi bulunduğunu açıkladı.

Cezaevine gönderildiler…
Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, mesele ile ilgili ilk etapta tutuklanan Serdar Özkan’ın uyuşturucu ile bağlantısı olmadığının belirlendiğini, sadece kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu suçundan Gazimağusa’da mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandığını söyledi.
Polis, zanlı Celal Elal’ın ülkeye turist vizesi ile giriş yaptığını, yasal bir bağı olmadığını, zanlı Satıağalar'ın ise KKTC vatandaşı olduğunu ancak yargılamadan kaçabileceğini belirterek, tutuklu yargılanmalarını talep etti. Mahkeme, zanlıları 2 ay aşmayacak bir süre ile cezaevine gönderdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473