banner564

‘Seviyorum evleneceğim’

Kıskançlık krizine girip erkek arkadaşını karın ve kasığından bıçaklayan Nadia 3 ay ceza ile kurtuldu

‘Seviyorum evleneceğim’
banner598

 Suna ERDEN

   Girne’ye bağlı Alsancak’ta 27 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen olayda birlikte yaşadığı erkek arkadaşı Savaş Şanverdi'yi kıskançlık yüzünden çıkan kavgada kasığından ve karının birer kez bıçaklayan Nadia Maria Hajjam hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
   Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 yıla kadar hapis öngören “Ağır yaralama” suçu başta olmak üzere 3 davadan yargılanan sanık, 3 ay hapis cezası ile kurtuldu. Kararda, sanığın erkek arkadaşının şikâyetçi olmaması, onunla evlenmeyi düşündüğünü beyan etmesi, sanığın 24 yaşında genç ve sabıkasız oluşu etkili oldu. 
   Mahkemenin verdiği 3 aylık kararın ardından Ağustos ayı 2018 tarihinden beridir cezaevine yargılanmayı bekleyen sanık, tahliye olacak.

Haftada iki kez ziyaret etti
Alsancak’ta yaşanan olayda, kıskançlık yüzünden kavga ettiği erkek arkadaşını iki ayrı yerinden bıçaklayan sanığın davası tamamlandı. Sanık hakkındaki karar dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı. Sanığın 27 Temmuz tarihinde tartıştığı erkek arkadaşını 22 santim uzunluğundaki bıçak ile kasık ve karnından birer kez sokmak sureti ile yaraladığı belirtildi. Kararda, sanığın tutuklandıktan sonra ifade verip suçunu kabul ettiği, çok kıskandığı için böylesi bir suç işlediğini söylediği aktarıldı. Sanığın 6 Ağustos 2018 tarihinden beridir cezaevinde yargılanmayı beklediğini belirten ağır ceza heyeti, bu süre içerisinde sanığın erkek arkadaşının haftada iki gün ziyaretine gittiğini, şikâyetçi olmadığını ve evleneceklerine dair beyanda bulunduğunu vurguladı. Sanığın işlediği ağır yaralama suçunun 7 yıla kadar hapis öngördüğünü belirten heyet, ancak sanık hakkında şikâyet bulunmaması, genç ve sabıkasız oluşu ve suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı koymasını lehine değerlendirdiklerini söyledi. Heyet, sanığı yargılandığı davalardan suçlu bulup 3 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473