banner564

Seyahati yarıda kaldı 

Kamerunlu Ategwa, başkasına ait Alman pasaportu ile KKTC’ye girdi, aynı gün Güney Kıbrıs’a gitti geldi, Ercan’dan çıkış yapmak isterken yakalandı

Seyahati yarıda kaldı 
banner598

 Suna ERDEN

Başkasına ait Alman pasaportu ile Kuzey Kıbrıs’a giriş yapan ve aynı pasaportla Güney Kıbrıs’a gidip gelen zanlı Kamerun uyruklu Agnes Forteh Ategwa, Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmak isterken yakalandı. Havaalanında gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, pasaportu inceleme altına alırken,  giriş çıkış işlemlerinin kimler tarafından yapıldığını araştırılacağı belirtildi. 
Zanlı hakkındaki soruşturmayı yapan polis, 18 Mayıs 2018 tarihinde Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmaya hazırlanan zanlı Agnes Forteh Ategwa’nın görevli memura başkası adına düzenlenmiş Almanya pasaportu verdiğini söyledi. Polis, durumun fark edildiğini, zanlının tutuklandığını, yapılan ileri soruşturmada zanlının Alman pasaport ile 17 Mayıs 2018 tarihinde saat 18.15’de Ercan Havaalanı’ndan ülkeye girişi olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Polis, zanlının ülkeye giriş yaptıktan sonra Almanya pasaportu ile Kermiya Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a gittiğini ve daha sonra KKTC’ye dönüş yaptığını söyledi. Zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini, vermiş olduğu ifadenin araştırılacağını, pasaport ile yapılan işlemlerin kim tarafından yapıldığının kamera görüntülerine bakılarak tespit edileceğini belirten polis, zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473