banner564

Şeytan detayda gizlidir

Kıbrıs’ta yeniden başlayan müzakere sürecini değerlendiren Ali Babaca, Annan Planı’ndan sonra ilk kez ileri bir aşamaya gelindiğini ve tartışılacak çok şey olduğunu belirtti:

Şeytan detayda gizlidir
banner598

Türkiye Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Annan Planı'ndan bu yana ilk kez ileri bir aşamaya gelindiğine işaret ederek "(Şeytan detayda gizlidir) derler. Dolayısıyla pek çok tartışılacak detay var" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AB sürecinin, Türkiye'nin iç reformları açısından son derece önemli olduğunu belirterek, "AB'nin normları, standartları, ölçütleri Türkiye'nin iç reformlarını belli bir yörüngeye oturtuyor, belli bir hedefe ilerlemesini sağlıyor. AB faktörünün dışarı çekilmesi halinde Türkiye siyasi reformları açısından yönünü, hedefini kaybetmiş bir ülke haline gelir. Bu da çok riskli" dedi.

AA’nın haberine göre, Babacan, NTV ve CNBC-e ortak yayınında soruları yanıtladı.

 

“Tartışılacak çok detay var”

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için KKTC ile Güney Kıbrıs Rum kesimi arasında müzakere sürecinin yeniden başlamasına ilişkin görüşleri sorulan Babacan, Annan Planı'ndan bu yana ilk kez ileri bir aşamaya gelindiğini ve tarafların, çözümün ana parametreleri konusunda mutabakata vardıklarını söyledi. Gelinen son noktayı ve yapılan açıklamaları çok önemli bulduğunu belirten Babacan, "(Şeytan detayda gizlidir) derler. Dolayısıyla pek çok tartışılacak detay var" dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in, Annan Planı süreci sırasında planı desteklediğini ifade eden Babacan, Anastasiadis'in o dönemdeki tutumu ile bu dönemdekinin tutarlı olmasını beklediklerini kaydetti.

 

Rum kesiminde toplumun, kilise ve liderlerin tutumunun ne olacağını görmek için beklemek gerektiğini ifade eden Babacan, "Biz, Türkiye olarak, hep çözümden yana olduk" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 01:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474