banner564

Siber: Krizin çözüm yeri masadır

CTP adayı Siber, seçim manifestosunu dün gece açıkladı

Siber: Krizin çözüm yeri masadır
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, dün akşam Başkent Lefkoşa’daki Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte manifestosunu açıkladı. 
Genel Sekreter Kutlay Erk’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun katılımcılara hitabıyla devam etti. Seçim şarkısının da ilk kez beğeniye sunulduğu etkinlikte sinevizyon gösterimi duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Sibel Siber gecede yaptığı konuşmada adaylık gerekçelerini ve hedeflediği projelerini anlattı. Kıbrıs sorunundaki krizin çözüm yerinin masa olduğunu belirten Siber, “Çözüm masada yapılır ama barış gönüllerde yapılır. Çözümü liderler, barışı halklar yapar. Çözümün önünü açacak olan barıştır. Çözümün güvencesi barıştır. Bunun için çözüme inanmak lazım. Bunun için, barış diliyle konuşmak lazım diyalog ve uzlaşı lazım. İşte bunun için adayım” dedi.
 ‘Birlik, mücadele, dayanışma’ sloganlarıyla salonu inleten katılımcılar salona sığmadı. Yaklaşık iki saat süren etkinlik canlı yayınlandı.    
Genel Sekreter Kutlay Erk açılış konuşmasında, “Bu akşam ilk günkü kadar heyecanlıyız. Direngen ve güçlüyüz. Biz bu akşam ilk günkü kadar Kıbrıslı Türklerin sorunlarını çözmek için azimli ve kararlıyız. Kaybedecek başka beş yılımız yok. Aydınlık gelecek için, sürdürülebilir yaşam için, çözüm için CTP-BG'nin Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber'i destekleyeceğiz. Bu seçim kazanmamız gereken bir seçimdir. Bizim gibi düşünen sivil toplum örgütleri ve siz değerli halkla beraber Siber'i makama taşıyacağız" dedi.


Yorgancıoğlu: Siber yeni dönemin simgesi olacak 
CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da konuşmasında Nisan 2015’ten sonra Dr. Sibel Siber’in bazı şeylerin gerçekten değişebileceğine olan inancı pekiştireceğini farklı bir dönemin simgesi olacağını vurguladı. 

Siber: Müzakere masası ciddiyet ister
Sibel Siber ise konuşmasında, Kıbrıs deyince akla ‘sorunun’ gelmesinin üzücü olduğunu söyledi. Geçmişin türlü türlü yaşanmışlıklarla dolu olduğunu, acılar, kayıplar olduğunu, göç ve göçmenlik olduğunu vurgulayan Siber, “Kimimiz buralarda yaşıyorduk, kimimiz Anadolu’dan geldi, kimimiz güneyden göç ettik. Ama en kötü zamanlarda bile bizi ayakta tutan umudumuz ve inancımız oldu. 
“Müzakere masası ciddiyet ister. Tüm anlaşmazlıkların, krizlerin çözüm yeri masadır. Kriz var diye masadan kalkılmaz. ‘Müzakere masasındaki ortak metni zorla imzaladım’ diyen bir lidere sormazlar mı inanmadığınız bir metne niye imza attınız diye… Çözüm masada yapılır ama barış gönüllerde yapılır. Çözümü liderler, barışı halklar yapar. Çözümün önünü açacak olan barıştır. Çözümün güvencesi barıştır. Bunun için çözüme inanmak lazım. Bunun için, barış diliyle konuşmak lazım diyalog ve uzlaşı lazım. İşte bunun için adayım.”

Bu bir ilk ve biz bunu başaracağız
Yaşam kalitesini yükseltmek için de göreve gelmesi halinde etkin bir liderlik yürüteceğini kaydeden Siber, çevre, kültür ve sanat, trafik, spor, sağlık, eğitim, engelsiz yaşam, toplumsal cinsiyet eşitliği, insan hakları, hayvan hakları konularında sivil toplumun dahil edileceği çalışma grupları kurulacağını belirtti. Siber, “Biz diyoruz ki, evet, ilk defa cumhurbaşkanlığı makamı müzakerecilik görevi yanında, halkın dertleriyle de ilgilenen, toplumumuzun her bireyinin yaşam kalitesini yükseltmek için projeler üreten bir makam haline gelecek. Bu bir ilk ve biz bunu yapacağız. Güzel işler başaracağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474