banner564

Kritik gün

500 civarında salon araba ve kamyonun yanı sıra 200 traktör ve binlerce hayvan üreticisi Meclis’e taşınıyor

Kritik gün
banner598
Raif DOĞRU

 Cumhuriyet Meclisi bugün en yoğun günlerinden birini yaşayacak. Kanser hastalığına yakalanarak hayata veda eden Kuzey Kıbrıs’ın ilk Başbakanı Nejat Konuk’un cenazesi saat 11.00’de Meclis önüne getirilecek ve burada bir tören düzenlenecek. Nejat Konuk’un uğurlanması sonrasında ise Hayvan Üreticileri konvoy halinde Meclis’e doğru ilerleyecek.
   Hayvan üreticilerinin 500 civarında salon araba ve kamyonun yanı sıra 200 traktörle gerçekleştireceği eylemin saat 11.30’da başlaması bekleniyor.
   Diyalog’a konuşan Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, eyleme katılacak olan binlerce üreticinin saat 10.00’dan itibaren Gönyeli ve Hamitköy çemberlerinde toplanacağını söyledi. Naimoğluları, eylem saatlerinde Lefkoşa’ya giriş ve çıkışların kilitleneceğine dikkat çekerek “aklı olan bu saatlerde Lefkoşa’ya gelmez” dedi.
   Bugüne kadar gerçekleştirilen eylemlerden daha güçlü bir şekilde örgütlendiklerini anlatan Naimoğluları, “Bizi buna mecbur ettiler. Üreticiyi bugüne kadar ciddiye almayan ver alay edenlere karşı gücümüzü göstereceğiz” dedi.

Yağmur altında eylem
   Mustafa Naimoğluları, havanın karla karışık yağmurlu olacağı konusunda bilgilendirildiklerini, ancak eylem kararını iptal etmediklerini söyledi.
   Hükümetin, son dakika üreticiye 6 milyonluk bir ödeme yaptığını anımsatan Naimoğluları “Alacağımızın tamamını, yani 30 milyonu ödemiş olsalardı bile bu eylemden vazgeçmezdik. Çünkü her defasında böyle yapıyorlar ve bizimle alay ediyorlar” dedi.
   Naimoğluları, “Bu eyleme destek veren başka örgütler var mı?” şeklindeki soruya “Bizim başka örgütlerin desteğine ihtiyacımız yoktur. Biz hem hayvancıyız, hem de çiftçiyiz. Kendi gücümüze göre hareket ederiz” yanıtını verdi.  

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473