banner564

Tarihi rekor

Güney Kıbrıs’a sadece Temmuz ayında 414 bin turist giderken, Kuzey Kıbrıs’a 7 ayda gelenlerin toplamı 486 bin oldu

Tarihi rekor
banner598
Sonuç CEVİZCİ
   Ekonomik krizle boğuşan Güney Kıbrıs, turizm konusundaki önlemlerin meyvelerini toplamaya başladı.
   Rum Turizm Örgütü Başkanı Angelos Loizou, adaya gelen turist sayısında önemli artışların meydana geldiğini belirtirken, geçtiğimiz Temmuz ayında ziyaretçi sayısının 414 bini aştığını müjdeledi. Geçtiğimiz yılın temmuz ayında ziyaretçi sayısının 381 bin 955 olduğunu anımsatan Loizou “bu yılın Temmuz ayında yakaladığımız rakam Kıbrıs’ın turizminde tarihi bir rekordur”dedi.
   Son 13 yılda en iyi performansın yakalandığını belirten Loizou, bu yılın ilk 7 ayında ziyaretçi sayısının bir milyon 450 bin olduğunu açıkladı.
   Kuzey Kıbrıs’ı bu yılın ilk 7 ayında ziyaret eden turistlerin sayısı ise 486 bin oldu. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 2,6’lık bir artrış yaşanmasına karşın, 7 aylık turist sayısı, Güney Kıbrıs’ın neredeyse bir aylık rakamına denk geliyor.

İngilizlerin saysı arttı
   Larnaka ve Baf Havaalanları ile İngiltere’nin birçok noktasına doğrudan uçuşların artırıldığını belirten Rum Turizm Örgütü Başkanı Angelos Loizou “Birleşik Krallık’tan gelen turistlerin sayısındaki artışların önemli nedenlerinden biri daha çok uçak seferinin konması, Sterlin’in değer kazanması ve ilgili taraflarla ilişkilerimizin gelişmesidir”dedi.
   Geçtiğimiz yılın temmuz ayında Rum kesimine giden İngiliz turist sayısı 127 bin iken bu yılın aynı ayında 155 bin 813 oldu. Temmuz ayında güneye giden Yunanlı turist sayısı 15 bin, Rus turistlerin sayısı ise 96 b in olarak açıklandı. Rum Turizm Örgütü, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Rus turist sayısının 116 bin olduğunu belirterek, bu yılki azalmanın ekonomik krizden kaynaklandığına dikkat çekti.
   Ağustos ayındaki doluluk oranının da yüksek olduğuna dikkat çeken Rum Turizm Örgütü Başkanı Loizou, yıl sonuna kadar rezervasyonların tatmin edici olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2015, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474