banner564

Siber'den net mesaj

Siber, İSİPAB’a üye ülkelerin Kıbrıslı Türklerin izolasyonuna son verme yönünde somut adımlar atacaklarına inandıklarını söyledi

Siber'den net mesaj
banner598
Meclis Başkanı Siber, İstanbul’da Hilton Bomanti Hotel’de yer alan İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 10. Konferansı’nda konuştu.
Sibel Siber, adada kapsamlı bir çözüme ulaşıncaya kadar, İSİPAB’a üye ülkelerin Kıbrıslı Türklerin izolasyonuna son verme yönünde somut adımlar atacaklarına inandıklarını söyledi.
Siber, İngilizce yaptığı konuşmada, İSİPAB 10. Konferansı’nda konuşma yapmanın kendisi için ayrıcalık ve büyük bir onur olduğunu ifade ederek, Kıbrıs Türk halkının ve KKTC hükümetinin selamlarını iletti.
İİT şemsiyesi altında dünyadaki Müslüman dayanışmasına özel önem atfettiklerini dile getiren Meclis Başkanı Siber, “Konferansın, Müslüman ülke parlamenterleriyle daha güçlü bağlar kurmamıza vesile olacağını ümit ediyor. Kıbrıs Türk halkının İslam İşbirliği Teşkilatı üye devletlerinin kardeş halklarıyla dayanışma ve işbirliğinin daha da güçlenmesine katkıda bulunacağına inanıyorum” dedi.
Meclis Başkanı Siber, KKTC’nin Doğu Akdeniz’de bir yüksek öğrenim merkezi olarak kendini gösterdiğini vurgulayarak, yüksek öğrenimin ülke ekonomisine katkısının yüzde 30’dan fazla olarak hesaplandığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473