banner564

‘Şiddetle protesto ediyorum’

HP milletvekili Dr.Topal, İçişleri Bakanı’nın, Av haritasını Atlılar’da katliam çukuru yakınlarına kadar genişletmesine tepki gösterdi

‘Şiddetle protesto ediyorum’
banner598

 Çiğdem AYDIN

   Halkın Partisi (HP) milletvekili Dr. Hasan Topal, İnce Av sezonu başlarken, avlanma haritasının İçişleri Bakanı tarafından şehitler bölgesi Atlılar’a kadar genişletmesine sert tepki gösterdi. Topal “Bu durumu şiddetle protesto ediyorum” dedi.
   Yaşadığı rahatsızlığı anlatan Topal şöyle dedi:
   “Özellikle Atlılar’da şehitlik, bir de katliam çukuru vardır. Şimdi buralar özenle korunması gereken yerlerdir. Bu insanlar soykırıma maruz kaldı Rumlar tarafından. O dönemde ben mücahittim Vadili’de benim annem de oralarıdır. Dolayısıyla katledilenler benim de akrabalarımdır. İnsanların cenazelerini katliam çukurundan biz çıkardık. Günümüzde oraların ava tamamen kapatılması gerekirken, katliam çukuruna 200 metre kala avlanılabilir diye saçma sapan bir uygulama yaptılar. Bu kabul edilebilir değildir. Şimdi oraya geliyor insanlar katliam çukurunu gösteriyorsunuz birkaç metre ötede av. Böyle saçmalık olmaz. Bu bölgenin daha ciddi bir şekilde korunması lazım. Buranın bir özel bölge olması gerekir. Bu durumu protesto ediyorum. Bu insanların şehitliğidir bizleri bugün ayakta tutan. Ben o dönemleri yaşamış biri olarak o köylerdeki insanların nasıl katledildiğini bilen bir insan olarak katliam çukurunda akrabalarını çıkaran biri olarak ve bir milletvekili olarak da bu bölgeye daha fazla özen gösterilmesini istiyorum.”

Fikrimiz de sorulmadı

   Karar alınırken, milletvekillerinden fikir alınmadığını belirten Topal “İçişleri Bakanı ile aynı partideyiz ama bizlerden fikir alma ihtiyacı da hissetmiyor. O nedenle kendisini şiddetle protesto ediyorum. Hiç de umurumda değildir” dedi.
   Topal şunları kaydetti:
   “Yani bu İç İşleri Bakanının eğer şehitlere saygısı yoksa benim de onlara saygım yoktur. Bu ülkede şehitlere saygısı olmayan kim isterse olsun  ister benim partimden olsun ister başka partiden olsun saygısı yoksa benim de onlara en ufak bir saygım yoktur. Yani bu İçişleri Bakanı bunu benim hassasiyetimi bilerek yapıyorsa bu daha büyük ayıp.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474