banner564

“Sıkıntı yok”

Sami Dilek ve beraberindeki heyeti kabul eden Denktaş, kamudaki geçici işçilerin hepsinin kadroya alınacağının sözünü verdi

“Sıkıntı yok”
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN-İbrahim DİRAN
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kamu İşçileri Sendikası’nı (Kamu-İş) kabul etti.
Görüşmede, geçici işçilerin kadrolanması, terfileri, Toprak Ürünleri Kurumu’ndan Devlete gönderilen personel, taşeronlardan hizmet alımı, bayramlıklar konusu da ele alındı. 
Serdar Denktaş, kamudaki geçici işçilerin,” kadrolanacağını burada bir sıkıntının bulunmadığını ancak geçici işçi olarak kamuda işe başlayıp da memur işi yapanların, işçi statüsünde kadrolanmasının mümkün olmadığını” söyledi.
Toprak Ürünleri Kurumu konusunda ise Serdar Denktaş, TÜK’ün sıkıntılı bir kurum olduğunu, geçmişte Kurum’daki mali sıkıntısından dolayı yapılanmaya gidilmesi amacıyla bazı çalışanların devlete yönlendirildiğini, bu kesimin bugün yükselmede sıkıntı yaşamakta olduğunu kaydetti.
Kamuya Ocak 2011 ve sonrası işçi olarak girenlerin ödenmeyen bayramlıklarıyla ilgili olarak da Denktaş, ödenmemiş bayramlıkların faizi hariç, Bayram öncesi ödeneceğini kaydetti.
Devletin taşeronlardan hizmet almasının durdurulması gerektiğini kaydeden Denktaş, taşeron şirketlerin tatil günlerinde çalıştırdığı işçileri ödemediğini bunun tam bir kölelik sistemi olduğunu ifade etti.

Dilek’ten asgari ücret hatırlatması
Kamu-İş Başkanı Sami Dilek toplantının başında yaptığı konuşmada, kamuda kadrosuz, geçici olarak çalıştırılan işçilerin kadrolanması konusunda destek talep etti ve kamuda bin 307 işçi münhali bulunduğunu, geçici işçi sayısının da 1300- 1400 civarında olduğunu ifade etti.
Asgari Ücret Saptama Komisyonu üyelerinin bir an önce belirlenmesini de talep eden Dilek, özel sektör çalışanlarının yeni asgari ücret beklentisi içerisinde olduğunu ifade etti.
Kamu-İş Danışmanı Hasan Değirmenci de Serdar Denktaş’ın Kıbrıs sorunu ile ilgili açıklamalarının Kamu-Sen Genel Kurullarında ortaya konan görüşlerle örtüştüğünü kaydetti.


Seyrüsefer çalışmaları sürüyor
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş dün ayrıca yaptığı açıklamasında, seyrüseferin kaldırılması noktasında araç sahiplerinin mağdur olmaması için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.
Uygulamanın hayata geçmesinden önce seyrüsefer ödeme durumunda olan araç sahiplerinin mağdur olmaması için uğraş içerisinde olduklarını, çalışmaların gelecek hafta net bir şekil alabileceğini kaydeden Denktaş, konuyla ilgili 25 Mayıs Çarşamba günü bir toplantı daha yapılacağını, amaçlarının uygulamayı süratle hayata geçirmek olduğunu söyledi. 

Mali protokol iki gün içinde imzalanıyor
Türkiye ile KKTC arasındaki işbirliği protokolünün 48 saat içerisinde imzalanacağı yöndeki haberleri de değerlendiren Denktaş, Türkiye ile KKTC arasında ekonomik işbirliği protokolü üzerindeki görüşmelerin sonuçlandığını, ancak protokolün 48 saat içerisinde imzalanıp imzalanmayacağını bilemediğini söyledi.

Erenköy mücahitlerini kabul etti
Öte yandan Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Erenköy Mücahitler Cemiyeti yeni yönetim kurulu üyelerini kabul etti. 
Erenköy Mücahitler Cemiyeti Başkanı Mustafa Arıkan kabulde yaptığı konuşmada, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın da cemiyetlerine üye olduğunu belirterek, cemiyetlerine Serdar Denktaş’ı da doğal üye olarak kabul ettiklerini ve bundan gurur duyduklarını söyledi. 
Kıbrıs konusunda şu anki hükümete güvendiklerini kaydeden Arıkan, “Bir üyemiz olarak sizi lokalimizde misafir etmekten gurur duyarız” dedi.
Serdar Denktaş da, Cemiyet’in üyesi kabul edilmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu söyleyerek, bundan mutluluk duyduğunu ifade etti. 
Ziyaret anısına Cemiyet Başkanı Arıkan, Denktaş’a plaket ve Erenköy Direnişi 50. Yıl Anı Pulu Serisi hediye etti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473