banner564

Şikâyetler geri çekildi

Girne’de alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavganın tarafları uzlaştı, mahkeme zanlıları teminata bağladı

Şikâyetler geri çekildi
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de alacak verecek meselesi yüzünden Yahya Cemiloğlu’nun iş yerini basarak burnunu kıran Mesut Okur, Şükrü Dipdere, Musa Saygın ve Şevket Aykut Tukyu’nun ardından olayla ilgili karşı tarafta gözaltına alındı. Yaşanan kavgada zanlı Mesut Okur’u bıçakla hafif yaralayan Yahya Cemiloğlu ve kavgaya karışarak Okur’u ciddi şekilde darp eden Tarkan Kazım Ozansoy’da tutuklanırken, her iki tarafın karşılıklı olarak şikâyetlerinden vazgeçtiği belirtildi. Tüm zanlılar teminat talebiyle dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.  
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Tosun zanlıların “Şiddet tehdidi”, “Vahim zarar”, “Darp “ ve “Mülke tecavüz” suçlarından tutuklandığını söyledi. Tosun, zanlılar aleyhindeki şikâyetin önceki gün geri çekildiğini belirterek soruşturmanın tamamlandığını kaydetti. Tukyu’nun Şubat ayında şartlı tahliye ile cezaevinden çıktığını kaydeden Tosun, tüm zanlıların benzer suçlardan sabıkası olduğunu ifade etti. Tosun, 4 zanlı aleyhinde alınan ek tutukluluk süresinde zanlı Mesut Okur’u bıçakla hafif şekilde karın, kaş ve ensesinden yaralayan Yahya Cemiloğlu’nun ve Okur’u darp eden Tarkan Kazım Ozansoyun’da tutuklandığını kaydetti. Şikâyetlerin geri çekilmesi ile soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Tosun, zanlıların yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 

Ayrı ayrı teminata bağlandılar
Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın tamamlanmasını ve tarafların birbirleri ile ilgili şikâyetlerin geri çekildiğine dikkati çekerek zanlıları ayrı ayrı teminata bağladı. Mesutoğlu, zanlılar Şevket Aykut Tukyu ve Şükrü Dipdere’nin yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak 15’er bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 2’şer kefilin imza edeceği 100’er bin TL ve 200’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmelerine karar verdi. 
Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlılar Mesut Okur ve Musa Saygın’ın ise 7’şer bin TL nakdi, KKTC vatandaşı birer kefilin imza edeceği 100’er bin TL kefalet ve 200’er bin TL şahsi kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmalarına emir verdi. 
Mesutoğlu, aynı kavgada Okur’u hafif yaralayan Yahya Cemiloğlu ve Tarkan Kazım Ozansoyun’da davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, 3’er bin TL nakdi, KKTC vatandaşı birer kefilin imza edeceği 50’şer bin TL’lik kefalet senedi ile serbest kalmalarına karar verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473