banner564

Şimdilik sustu

Dr. Çağın Zaim’in konuşmasını cep telefonuna kaydeden Fatma hemşire ‘aralarındaki husumeti’ açıklamadı

Şimdilik sustu
banner598
Melin DOBRAN
Devlet hastanesinde bir hemşire ile doktor arasında yaşanan ve ülke gündemine bomba gibi düşen olayın taraflarından birisi olan Fatma Direk Doyguner isimli hemşire dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Lefkoşa- Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Dr. Çağın Zaim’in gizlice ‘görüntü’ ve ‘ses kaydını’ aldığı iddia edilen hemşire Fatma Direk Doyguner hakkında “Özel Hayatın Gizliliğine Aykırı Davranma” suçundan başlatılan soruşturma tamamlandı. Zanlı dün yargılanacağı davadan teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da duruşmaya çıkarıldı. Bu arada zanlının hastanede başka bir servise gönderildiği öğrenildi.
Zanlı hakkındaki iddiaları mahkemeye aktaran polis, 4 Ekim tarihinde Kalp ve Damar Cerrahi Servisi’nde ameliyata giren Dr. Mehmet Arıkbuka’nın, Dr. Çağın Zaim'in yardım için gelmesini talep ettiğini belirtti. 

İki doktor arasındaki görüşmeyi kaydetti
Polis, talep üzerine ameliyatta görevli bir hemşirenin cep telefonu ile hoparlörü açarak Dr. Çağın Zaim’i aradığını, zanlı Fatma Direk Doyguner’in ise cep telefonuna bu görüşmeyi kaydettiğini dile getirdi. Polis, olayın ortaya çıkması üzerine zanlı Doygun’un gözaltına alındığını, ameliyat anında kaydedilen ses kayıtlarının telefonundan silinmiş olmasına rağmen incelenerek geri döndürüldüğünü söyledi. 

Aralarında daha önceden husumet vardı…
Olayın Zaim ile hemşire arasındaki daha önceden var olan husumetten dolayı yaşandığını kaydeden polis, özel hayatın gizliliğine aykırı davranma suçundan tutuklanan zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek, teminata bağlamasını talep etti.
Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna gidip imza atması, bir kefilin 20 bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473