banner564

Sıra görevde

Seçimden başarıyla çıkan Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele ilçesi belediye başkanları ile meclis üyeleri mazbatalarını aldı

Sıra görevde
banner598
KKTC’de geçen pazar günü yapılan Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimleri’nde Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele ilçelerinde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliklerini kazananlar mazbatalarını aldı. 
Lefkoşa ilçesinde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliklerini kazananlara mazbataları verildi.
Lefkoşa Kaza Mahkeme Başkanlığı’nda dün saat 12.00’de düzenlenen törende, mazbatalar İlçe Seçim Kurulu Başkanı Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Bertan Özerdağ ile Yargıç Fadıl Aksun tarafından takdim edildi.
Mazbatalar sırasıyla Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’ya verildi.
Daha sonra aynı sıraya göre belediye meclis üyelerinin mazbataları takdim edildi.
Öte yandan, aynı saatte İlçe Seçim Kurulu’nda da Lefkoşa ilçesinde muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyeliği kazananlara mazbataları verildi.

Güzelyurt’ta kokteyl düzenlendi
Güzelyurt Belediye Başkanlığı’na yeniden seçilen Mehmet Özçınar ile Lefke Belediye Başkanlığı’na seçilen Aziz Kaya dün Güzelyurt İlçe Seçim Kurulu’nda yapılan törenle mazbatalarını aldı.
Güzelyurt İlçe Seçim Kurulu Başkanı İlker Sertbay, öncelikle 29 Haziran günü yapılan seçimlerde, en hızlı ve doğru şekilde sandık sayımını tamamlayan dört sandık başkanı Özgür Felek, Haluk Giray, Hasan Şentürk ve Hülya Kardüz’e anı belgelerini verdi.
Daha sonra, belediye başkanlarına, meclis üyelerine, muhtar ve azalara mazbataları verildi.
Tören, kokteyl ile tamamlandı.

Arter ve Sadıkoğlu mazbatalarını aldı
Gazimağusa ve İskele ilçelerinde 29 Haziran’da gerçekleştirilen Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimleri’nde belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, muhtar ve ihtiyar heyeti üyeliğini kazananlara mazbataları dün saat 14.30’da düzenlenen törenle verildi.
Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen törende, Gazimağusa ve İskele İlçe Seçim Kurulları Başkanı Gülden Çiftçioğlu, seçimi kazananları kutlayarak seçim sonuçlarının Gazimağsa ve İskele’ye hayırlı olması dileğinde bulundu.
Gazimağusa Belediye Başkanlığı’na seçilen İsmail Arter mazbatasını aldıktan sonra basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, Pazar günkü seçimlerde kent halkının teveccühünü kazanarak seçimden başarıyla çıktıklarını ifade ederek, halkın teveccühüne layık olmak için çalışacaklarını kaydetti.
İskele’de seçimi kazanan diğer Bağımsız Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da , İskele’de zor bir seçim sürecinin geride kaldığını belirterek, 29 Haziran’dan sonra yeni bir sayfanın açıldığını, İskele’nin kendilerinden hizmet beklediğini kaydetti.

Namsoy törene katılmadı
Girne İlçesi’nde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliklerini kazananlara mazbataları verildi.
Girne Kaza Mahkeme Başkanlığı’nda, dün saat 12.00’de gerçekleşen törende, mazbatalar İlçe Seçim Kurulu Başkanı Tanju Öncül, Kıdemli Yargıçlar Beril Çağdal, Melek Esendağlı ve Talat Usar tarafından; Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü (Bağımsız), Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu (Bağımsız), Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser (Bağımsız), Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi (CTP-BG) ve Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’a (CTP-BG) verildi.
Öte yandan Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy (UBP) ise mazbata törenine katılmadı.
Daha sonra Girne İlçe Seçim Kurulu’nda yer alan törende ise, belediye meclis üyeleri, muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyeliği kazananlara mazbataları verildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2014, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474