banner564

Sırada yurttaşlık var

CTP milletvekili Özdenefe, Daimi İkamet İzni Yasasının 3 ayaklı bir reform paketinin ilk ayağı olduğunu söyledi

Sırada yurttaşlık var
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün saat 10.00’da Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yapılan ilk güncel konuşmalarda, özel sektördeki basın emekçilerinin sorunları ve daimi ikamet izniyle ilgili konular konuşuldu. 
Toplantının başında bu yılın ilk 9 aylık bütçe uygulamaları da milletvekillerinin bilgisine getirildi ve bu konuda konuşmalar yapıldı. 
Toplantıda nisabın sağlanmasının ardından ilk konuşmayı yapan DP UG Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, hükümet partilerine bağlı milletvekillerinin Meclis oturumunda bulunmamasını eleştirdi.
Bunun üzerine Meclis Başkanı Sibel Siber oturumda kaç izinli kaç mazeretli olduğunun sayılmasını istedi. Siber, saat 10.00’da nisabın sağlanması için zilin çalınacağını söyledi ve milletvekillerinden buna riayet etmelerini istedi.
İlk güncel konuşmayı TDP Milletvekili Zeki Çeler, “Özel sektördeki basın çalışanlarının sıkıntıları” konusunda yaptı.
Basın çalışanlarının emeklerinin karşılığını alamadığına işaret eden Çeler, yasal çalışma sürelerinin haftada en az altı gün ve günde minimum 9 saat olduğunu kaydetti.
Basın çalışanlarının pek çoğunun sosyal yatırımlarının yapılmadığını anlatan Çeler, basın özgürlüğünün önündeki engellerin büyük bir çıkmaz yarattığını dile getirdi.

Özdenefe: Endişeler yanlış
Ardından CTP Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe “Daimi İkamet İzni Yasası” konusunda güncel konuşma yaptı.
Daimi İkamet İzni yasasının 3 ayaklı bir reform paketinin ilk ayağı olduğunu kaydeden Özdenefe, yabancıların çalışma izinlerini düzenleyen yasa ile Yurttaşlık Yasası’nın diğer adımlar olduğunu kaydetti.
Daimi İkamet İzni Yasası’nın vatandaşlık verilip verilmeyeceği bağlamına çekilmesinin doğru olmadığını dile getiren Özdenefe, bunun tedirginlik yarattığını kaydetti.


Ertuğruloğlu: Toplu taşımacılık bataklık haline geldi 
 Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, ülkede toplu taşımacılık sektörünün bataklık haline geldiğini, T izinlerinin 100 bin sterlinden fazlaya satıldığını duyduğunu belirterek, giderek kaosa sürüklenen sektörde önlemler almak için aralık ayında bir trafik çalıştayı düzenleyeceklerini söyledi.

Akansoy: 6 bin 329 kırsal kesim arsası dağıtıldı
İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ise, bugün kadar toplam 6 bin 329 kırsal kesim arsası dağıtıldığını ancak bu arsalarda sadece bin 900 konut yapıldığını; ellerindeki verilerin konut ihtiyacını değerlendirme zorunluluğu ortaya çıkardığını ve sürdürülebilir arsa dağıtımı için kırsal kesim arsası dağıtımının geçici olarak durdurulduğunu kaydetti.
Milletvekillerinin çeşitli konularda konuşmalar yaptığı, bakanların da yanıtlar verdiği Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun dünkü toplantısı tamamlandı.
Meclis Genel Kurulu’nun bir sonraki toplantısı 26 Kasım Perşembe günü yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474