banner564

Sivil inisiyatif devrede

Şener Elcil, gelinen aşamada Kıbrıs sorununun çözümünü liderlerin ‘keyfine’ bırakmayacaklarını söyledi

Sivil inisiyatif devrede
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, gelinen aşamada Kıbrıs sorununun çözümünü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ‘keyfine’ bırakmayacaklarını söyledi.
“Biz Eroğlu ve Anastasiadis’in bu sorunu çözeceklerine inanmıyoruz ve bu yönde de bir beklentimiz yok. Bu nedenle  Sivil İnisiyatif olarak ülkemizin geleceği adına sorumluluk aldık” diyen Elcil, Ada’nın her iki tarafında da bu yönde birtakım  çalışmaların koordineli yürütüldüğüne işaret ederek, inisiyatifte toplumların tüm katmanlarının yer aldığını ifade etti.
Birleşmiş Milletler’in (BM) çalışmalara destek verdiğini aktaran Elcil, Kıbrıs Sorununun önemli bir evreden geçtiğini ve zaman kaybetme gibi bir lüksün olamayacağını belirtti.
BRT’de katıldığı bir radyo programında Kıbrıs müzakerelerine ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Elcil, “Sorun uluslararası bir sorundur. ABD devrededir, AB zaten işin içindedir, Türkiye, Yunaniastan hatta son doğalgaz nedeniyle birçok aktörün ilgisi Ada’ya daha da artmış durumdadır. İşte bu noktada bizlerde bu Ada’da yaşayan halklar olarak bu İnisiyatifi geliştirdik ve  Kıbrıs’ta bir çözümü zorlamaya yönelik sorumluluk aldık” diye konuştu.
Elcil, Sivil İnisiyatifin çatısı altında toplumların iş adamlarından esnafına bütün katmanların yer aldığını belirtti.

“Hayır’ın nedenini bile anlamadılar”
Açıklamalarında, geçen hafta gerçekleşen Yerel Yönetim Seçimleri ve Anayasa Değişiklik Referandumuna da değinen KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Referandum konusunda örgütünün başından beri ilkeli bir tutum izlediğini belirterek, vatandaşın da bu yönde bir irade beyanında bulunmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.
Elcil, “Halk Referandumda ortaya koyduğu yüzde 62’lik Hayır’la hem Mecliste bu değişikliği oy birliğiyle geçirenlere hem de bu değişikliği onaylayan Cumhurbaşkanı Eroğlu’na siz bizim irademizi temsil etmiyorsunuz mesajı vermiştir” dedi.
Elcil, Hayır sonucunun ardından özeleştiri veya bu sonucun niye böyle çıktığı sorusunu sormadan yaz tatiline başlayan Meclisi de eleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474