banner564

‘Siyasetten arınmış’

Orhan Tolun, ülke tanıtımı için özerk bir turizm örgütü kurulmasının gerektiğini ifade etti:

‘Siyasetten arınmış’
banner598
Remzi SAMAR

 Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, turizm fonunun bir önceki yıl açık vermesi nedeniyle bu yıl ayrılan bütçenin bu açıkları kapatmak için kullanılacağını söyledi. Tolun, 2015 yılına ait bütçenin serbest kalır kalmaz ancak eski açıkları kapatacağını savunarak, “Bu yıla hiçbir şey kalmayacak. Bütçe olmadığı için neyi nasıl harcayacaksınız? Ülkenin hiçbir imaj reklamı yok. İmaj reklamsız bir ülke nasıl olur? Böyle olduğu zaman kim tanıtım yaparsa onun doğrultusunda ülkenin imajı o yönde gelişmektedir” dedi. 
  KITSAB Başkanı Orhan Tolun Diyalog’a yaptığı açıklamada, 2015 yılı içerisinde özerk bir turizm örgütü kurulmasının elzem olduğunu kaydetti. Bu örgütün siyasetten uzak olması gerekliliğine vurgu yapan Tolun, bu şekilde turizm fonunun başka yerlere aktarılmadan ülke tanıtımı için kullanılacağını savundu.

“Turizm bütçesiyle memur maaşlarını ödüyorlar”
Tolun, “Başından beridir söylediğimiz özerk bir turizm örgütünün kurulması ve turizm fonunun bu kurulacak olan özerk örgüte bırakılmasını talep ediyoruz. Elbette ki maliye burada denetleyici olacak. Harcamaların uygun olup olmadığını kontrol edecek” dedi.  

“Turizm örgütünün kurulması şart oldu”
Bu örgüt içerisinde seyahat acentelerinin, otellerin, restoranların, üniversitelerinin, rehberlerin bulunmasından yana olduklarını ifade eden Orhan Tolun, “Belediyeler Birliği’nin Çevre Dairesi’nin olmasından yanayız. Bunlar bir yerde turizmle direkt bağlantısı olan kurumlardır. Bu noktada biz Sayın Bakanla da görüştük. Kendisi bize turizm örgütü yasa taslağını elimize ulaştıracağını söyledi. Biz görüşlerimizi bildireceğiz. Bu doğrultuda bir turizm örgütü kurulması için çalışmada bulunacağız” şeklinde konuştu. 

“Ülkenin imaj reklamı yok…”
Turizm bütçesinin bir önceki yıl açık vermiş olmasından dolayı yeni bütçenin işe yaramayacağını savunan Tolun, şunları kaydetti: “Bir önceki yıl açık verilmiş olmasından dolayı 2015 yılının bütçesinin serbest kalır kalmaz 2014 yılının açıklarını kapatacağını söylüyoruz. Sadece 2014’ün açıklarını kapatacak. 2015’e hiçbir şey kalmayacak. 2015’e hiçbir şey kalmadığında siz neyi harcayacaksınız neyi nasıl yapacaksınız. Ülkenin hiçbir imaj reklamı yok. İmaj reklamsız bir ülke nasıl olur. Böyle olduğu zaman kim tanıtım yaparsa onun doğrultunda ülkenin imajı o yönde gelişmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473