banner564

Siyasilere öfke büyük

Gazimağusa nüfusunun neredeyse yarısına sahip olan Maraş bölgesi sorunlarla boğuşuyor

Siyasilere öfke büyük
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’nın Maraş bölgesi yıllardır adeta kaderine terkedilmiş durumda. Bölge sorunlarının çözümü konusunda herhangi bir girişim yapılmadığı belirtilirken, Magosa Gelişim Akademisi (MGA) dışında herhangi bir yatırımın yapılmadığı ifade edildi.
Diyalog muhabirine konuşan Zafer mahallesinin muhtarı Ali Yeşil, Maraş bölgesinin yıllardır kaderine terkedildiğini ve siyasilerin bölgeye uğramadığını anlattı.
Kendi mahallesi başta olmak üzere Maraş bölgesinde bir çok yolun bozuk olduğunu ve bazı yerlerde kaldırım dahi olmadığını savunan Yeşil, Maraş ile ilgili projenin elçilik tarafından onaylandığını ancak bölgede henüz bir faaliyete başlanmadığını dile getirdi.Beşevler bölgesindeki konut ve mandıra sorunlarına değinen Yeşil, bazı kişilere şehir içinde mandıra verildiğini ileri sürdü. 

Banka şubesi dahi yok
Maraş’a yönelik hiçbir yatırım olmadığını anlatan Yeşil, bölgede ne bir devlet kuruluşunun, ne bir bankanın, hatta bir ATM cihazının dahi olmadığını savundu. Bölgeyi canlandırabilecek hiç bir yapının olmadığını belirten Yeşil, yaklaşık 15 bin nüfusu bulunan Maraş’ın, Gazimağusa nüfusunun neredeyse yarısını barındırdığını ancak bölgeye hiçbir hizmet gelmediğini ileri sürdü.
Son seçimlerin ardından Maraş bölgesine sadece Fikri Ataoğlu ile Ahmet Kaşif’in uğradığını, bunların dışında siyasetçileri bölgede göremediklerini belirten Yeşil “halbuki seçtiklerimizi seçim geçtikten sonra da görmek istiyoruz”dedi.
Bölgenin 1974 yılından önce Kıbrıs’ın en canlı en gelişmiş bölgesi durumundayken şimdilerde adeta mahrumiyet bölgesi durumunda olduğunu iddia eden Yeşil, bölgeye çok yazık edildiğini ifade etti.

Gençlerimizin konut sıkıntısı var
Köylerde gençlere kırsal kesim arsaları dağıtıldığını anımsatan Yeşil, Maraş bölgesinde de gençlerin olduğunu ancak hiçbir gence arsa dağıtılmadığını ve bölge gençlerinin ciddi anlamda konut sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. 
Yan yana olan bir çok köyün ayrı belediyesi olduğuna dikkat çeken Yeşil, “belediyesi olan 5 tane köyün nüfusu bir Maraş etmez, madem ki bizimle ilgilenmiyorlar, bari belediyemiz olsun, kendi yağımızla kavrulmaya çalışalım” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2017, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473