banner564

Siyasilerin tercihleri farklı

Maliye Bakanı Antalya’da, İçişleri Bakanı Barcelona’da

Siyasilerin tercihleri farklı
banner598

 Suna ERDEM

KKTC’deki siyasilerin büyük bir kısmı 9 günlük bayram tatilini ülkede geçirmeye çalışırken, bazı bakan ve milletvekilleri geçtiğimiz Cumartesi gününden itibaren yurt dışında tatile başladı.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre Maliye Bakanı Serdar Denktaş Antalya’da tatil yapıyor. Denktaş, önceki gün sendikalarla hükümet ortakları arasında gerçekleştirilen toplantıya da yurt dışında olduğu için katılamadı.
   İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ise eşi, çocuğu ve Batur Sağlamer ailesiyle birlikte Barcelona’da tatil yapıyor.  HP milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu’nun da yurt dışı tatil planı olduğu öğrenildi.
   Diyalog muhabirinin ulaşabildiği siyasiler, bayram tatili konusunda şunları söyledi:

Fikri Ataoğlu (Turizm ve Çevre Bakanı):
Bu yaz tatile çıkmadım. Bir tatil programım da yok. Bayram tatilinde de buradayım. Zaten sağlık sorunları vardı. Ama eğer uyarsa bayram tatilinde ülke içinde bir iki günlüğüne bir otele gidebilirim ancak kafamda belli bir plan yok.

Erkut Şahali ( Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı):
Ne bayram ne de yaz tatili için bir programın yok. Bayramda da yurt içinde olacağım. Partimin ön gördüğü programlara katılacağım. Belki bayram tatilinde kravat takmayacağım, mesai yapmayacağım ama görevimin başında, işler ile uğraşır olacağım. 

Gülşah Sanver Manavoğlu (HP Lefkoşa Milletvekili):
Geçen yıl sağlık sorunlarımdan dolayı tatil yapamamıştım. Geçtiğimiz şeker bayramında da tatil yapmadım. Belki bu bayram sonlara doğru yurt dışına gidebilirim. Döviz de yükseldi ama eğer uygun bir tatil turu bulabilirsem birkaç günlüğüne ya Barcelona ya da Viyana’ya gidebilirim. Eğer uygun bir fırsat bulamazsam ülkede kalacağım. Bayram tatilinde plaja havuza gideceğim. 

Hasan Topal (HP Milletvekili):
Ekonomik krizi var. Yurt dışı tatilleri çok pahalı... Herkese özellikle siyasilere tavsiyem tatillerini yurt içinde yapmalarıdır. Eğer illa da gidilecekse Türkiye tercih edilmelidir. Bu kötü günlerde israftan kaçınılmalıdır. Ben tatillerimi genelde ülkede geçiriyorum. Bu yaz tatilimi yine ülkede geçireceğim. Bayram tatilinde ailemle bir iki günlüğüne Mağusa taraflarında bir otelde geçirmeyi planlıyorum. 
Ayıca önerim kriz esnasında ülkemizdeki kurumlara sahip çıkılmasıdır. Toplu taşıma araçlarını kullanalım. İsraftan kaçınalım. Devlet hastanelerini, devlet okullarını tercih edelim. Lüksten kaçınalım. 

Faiz Sucuoğlu: (UBP Milletvekili): 
Herhangi bir tatil programın yok. Önümüzde bayram tatili var ancak yurt içinde de herhangi bir otel veya tatil merkezine gitmeyi planlamıyorum. Bayram tatilinde ise köyleri gezip hem vatandaşlarla bayramlaşacağım hem de sorunlarını dinleyeceğim. Her bayram tatilinde yaptığım gibi köy köy gezeceğim. Bayram tatili haricinde de önümde herhangi bir tatil planı yok.


Sunat Atun (UBP Milletvekili): 
Herhangi bir tatil programım yok. Önümüzde bayram tatili var. Eğer tatil yapacaksam yurt içinde bir yere giderim. Ülkemde kalıp tatilimi geçiririm. Yurt içinde özellikle tercih ettiğim bir yer yok günü gelince karar vereceğim. Ama ülkemizin her yeri cennet, her yeri güzel...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473