banner564

Tüpsüz dalış yaptı

Zıpkınla balık avlama yarışmasına katılan 27 yaşındaki Deniz Yıldız boğularak can verdi

Tüpsüz dalış yaptı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

İskele’ye bağlı Kaplıca’dan dün sabah saatlerinde gelen acı haber tüm ülkeyi yasa boğdu. KKTC Avcılık Federasyonu tarafından dün sabah Kaplıca denizinde düzenlenen Oğuz Türkmen Anısına Zıpkınla Balık Avlama Yarışmasına katılan ve nüfusunda Musa Yıldız yazılmakla birlikte Deniz Yıldız adıyla bilinen 27 yaşındaki genç veteriner,  yarışma esnasında, denizin bir kilometre açığında boğularak hayatını kaybetti.

Sandalla kıyıya çıkardılar
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre dün saat 10.00 sıralarında, denizin bir kilometre açığında yarışma amaçlı balık avlayan Musa Yıldız, dalışının ardındna uzun süre geçmesine rağmen deniz yüzeyine çıkmadı. Durumdan şüphelenerek Musa Yıldız’ın  bulunduğu yere dalan arkadaşları, talihsiz genci hareketsiz bir şekilde buldu. 
Su yüzeyine çıkarılarak sandal ile kıyıya getirilen talihsiz genç ambulans ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılsada, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata geri döndürülemedi. Talihsiz gencin tüpsüz olarak dalış yaptığı bildirildi. Kesin ölüm nedeni yapılacak olan otopsinin ardından belli olacak.

Çok sevilen bir veterinerdi
İskele’ye bağlı Esenköy’lü olan Musa Yıldız’ın Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hasanesi’nde görevli veteriner hekim olduğu öğrenildi Talihsiz gencin ayrıca zıpkınla balık avlamayı çok sevdiğide  öğrenildi. Görevi nedeniyle Gönyeli’de ikamet eden  talihsiz gencin çok sevilen bir veteriner hekim olduğu öğrenildi. 

İki hafta önce benzer yarışmada ödül almıştı
Yaşanan talihsiz olay nedeniyle dün düzenlenen zıpkınla balık avlama yarışmasının iptal edildiği de bildirildi. Talihsiz genç Musa Yıldız’ın, 2 hafta önce Onur Kandilli anısına düzenlenen benzer bir yarışmada da başarılı olarak dereceye girdiği ve ödül aldığı da öğrenildi.  Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Sennaroğlu, neden izin alınmadığını sordu
Öte yandan Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Kaplıca’da düzenlenen yarışmadan belediyenin haberdar edilmediğini savunarak olaya tepki gösterdi. Musa Yıldız’ın ölümü nedeniyle yaşadığı üzüntüyü ifade eden Sennaroğlu, turnuvayı düzenleyenlere bazı sorular yöneltti.
Kişisel Facebook hesabından paylaşım yapan Sennaroğlu’nun soruları şu şekilde:
1-Böyle bir yarışma olacaksa niye Büyükkonuk Belediyesinin bilgisi yok?
2-Birinin anısına yapılacak olsa dahi bu turnuva için başta Kaymakamlık ve Belediyemizden izin veya görüş alınması gerekmez mi? 
3-Bilgi verilmiş olsa gerekli izin verilmeden önce güvenlik tedbirleri alınmış mı ilk önce buna bakılacaktı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473