banner564

‘Sizi yakarız’

10 Kasım’da araçlarına Türk bayrağı asan 2 öğrencinin, 17 kişilik grup tarafından tehdit edilmesi gerilim yarattı

‘Sizi yakarız’
banner598

 Suna ERDEN
   Yakın Doğu Üniversitesi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım günü araçlarının camına Türk bayrağı asan iki öğrenciyi tehdit ettikleri öne sürülen Velid Akan ve Seyithan İnan tespit edilerek gözaltına alındı. 
   İki zanlının henüz kimlikleri tespit edilemeyen 15 kişi ile birlikte araçlarına bayrak asan iki öğrenciyi, “Eğer bu bayrağı indirmezseniz bayrağı da sizi de arabayı da yakarız” diyerek tehdit ettikleri belirtildi. İki zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
   Olayı soruşturan polis, olayın 10 Kasım saat 17.00’de YDÜ kütüphanesinin otoparkında meydana geldiğini söyledi.
   Zanlılar Velid Akan, Seyithan İnan ve kimlikleri henüz tespit edilemeyen 15 kişiyle birlikte, 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle aracının camına Türk bayrağı asan Yusuf Kaan Ebil ve Furkan Topalcı’yı “Eğer bu bayrağı indirmezseniz bayrağı da sizi de arabayı da yakarız” diyerek tehdit ettiklerini belirtti.
   Polis, zanlılar Velid Akan ve Seyithan İnan’ın ifade verip, olayın olduğu saatte YDÜ’de olmadıklarını beyan ettiklerini ancak kamera görüntülerinden olay saatinde kampüste olduklarının tespit edildiğini söyledi. Zanlıların beraberindeki şahısların arandığına, telefon dökümlerinin inceleneceğini kaydeden polis, iki gün tutukluluk talep etti.
    Mahkeme talebi onaylarken, söz alan iki zanlı, suçla alakaları olmadığını ileri sürdü. 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2018, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473