banner564

Şok eden itiraflar

Mahkemede konuşan Ada Hospital’in şoförü Aziz Doğgün, 34 haftalık bebeği gömdüğünü; konuşmasına şahit olduğu Dr.Karagözlü’nün kürtaj için 8-10 bin Euro talep ettiğini söyledi

Şok eden itiraflar
banner598
Çiğdem AYDIN
Ülke genelinde büyük infiale yol açan ve Girne’de geçen Şubat ayında ortaya çıkan yasa dışı kürtaj davasının dünkü oturumunda Ada Hospital Hastanesi eski çalışanı Aziz Doğgün iddia makamının tanığı olarak mahkemede dinlendi. Girne Kaza Mahkemesi’nde Başkan Fatma Şenol huzurunda görüşülen davada tanıklık eden Doğgün, hastanede daha önce şoför olarak çalıştığını ve sanık Fahri Karagözlü’nün talimatı ile fetüsleri Hz.Ömer Türbesi ve Zeyko Yağ Fabrikası civarlarında gömdüğünü ileri sürdü.
Ada Hospital’de 2013 yılında işe başladığını anlatan Doğgün, önce getir götür ardında şöför olarak çalıştığını anlattı. 

200 TL karşılığı gömüyordu
Aziz Doğgün, çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonra, Doktor Fahri Karagözlü’nün talebi üzerine 200 TL karşılığı kürtaj kalıntılarını gömmeye başladığını ifade ederek şöyle devam etti: “2015 yılı ortalarında işten ayrıldım, aralık ayında yeniden işe başladım. O boşluk döneminde yine hastaneye gidip gelirdim. Fahri bey kürtaj kalıntıları var gel dedi ve ben de gittim. Kalıntıları ebe Ayşegül İşbilen’den alır, gömerdim. Hazreti Ömer Türbesi’ne 5-6 adet fetüs Zeyko Yağ fabrikasına ise 34 haftalık bebeği gömdüm.” 

“Karagözlü ve İşbilen birlikte yapıyordu”
Kürtaj işlemlerini ada Hospital’de Fahri Karagözlü ve Ayşegül İşbilen’in birlikte yaptığını anlatan Aziz Doğgün, Karagözlü’nün telefon konuşmasına şahit olduğunu ve işlemleri 8 ile 10 Bin Euro arası yaptığını açıkladı. 
Doğgün, “34 haftalık bebeği Ocak 2016 yılında Ada Hospital’de ameliyathane kapısında ebe Ayşegül İşbilen’den Cemaliye Ölmez ile birlikte alarak arabanın bagajına koyduk. Zeyko Yağ Fabrikasına gömdüm. Her gömüde 200 TL alıyordum daha sonra 300 TL almaya başladım. Fahri bey gömme işlerinde benden fotoğraf istedi, ben de önce açık kazdığım daha sonra gömüp kapalı şekilde çekip internet üzerinden gönderirdim. Ben gönderdiğim fotoğrafları telefonumdan silerdim”  diye açıklamalarda bulundu.
 
Müfettiş otopsileri mahkemeye aktardı
Tanık kürsüsünde çıkan ikinci isim Girne Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube'de görevli polis müfettişi Eren Gözügüzeli ise fetüslerle ilgili otopsi işlemleri ile ilgili mahkemeye bilgi verdi. Gözügüzeli, fetüslerin ilk otopsisinin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda yapıldığını, otopside görevli memur olarak bulunduğunu söyledi. Gözügüzeli, ayrıca sanıklardan Fahri Karagözlü’yü polise celp ettiğini, Verda Tunçbilek’e yasal ihtarda bulunduğunu ve soruşturmanın ilerleyen safhalarında ise sanık Mehmet Ali Tunçbilek’i polise celp ettiğini dile getirdi. Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma Pazartesi günü saat 10.30’a ertelendi.
Duruşma amaçlı mahkemeye getirilen sanıklar Doktor Fahri Karagözlü, Doktor Rasiha Serdaroğlu, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan duruşmanın ardından yeniden cezaevine konuldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474