banner564

Şok oldu

Satış sorumlusu olarak çalıştığı mağazadan 8 ayda 36 bin 466 lirayı zimmetine geçiren Atilla Çetin’e 2.5 yıl hapislik verildi

Şok oldu
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa’da satış sorumlusu olarak çalıştığı “Organza” adlı mağazadan müşterilerden aldığı paraları çalmak suçundan tutuklanan ve yargılanmak üzere teminat ile serbest bırakılan Atilla Çetin hakkındaki dava 4 yıl sonra karara bağlandı. Hakkındaki kararı duyan sanık büyük şok yaşadı.
Çalıştığı mağazadan 2014 yılının Mart – Ekim aylarını kapsayan 8 aylık sürede satışlardan elde ettiği 36 bin 466 TL’yi çaldığı belirtilen sanık, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanığın işlediği suçun yasada 7 yıl hapislik öngördüğü belirtildi. 
Davanın kararını açıklayan Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, sanık Atilla Çetin 2014 yılında Organza isimli mağazanın sorumlusu olarak çalıştığı dönemde 36 bin 466 TL’yi zimmetine geçirdiğini belirtti. Hüdaverdi, sanığın 36 bin 466 TL’yi tazmin etse de, uzun bir süreçte birçok kez bu suçu işlediğine vurgu yapıp, sanığın aleyhine ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirdiklerini belirtti. 
Yargıç, bu tür suçların işveren ile çalışan arasındaki güven ilişkisini suiistimal eden oldukça ciddi bir suç olduğuna da vurgu yaptı.

7 yıla kadar hapislik verilebilirdi
Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, Hüdaverdi, sanığı kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında, aleyhine getirilen davadan suçlu bulup mahkûm ettiklerini belirtti. “Müstahdem tarafından sirkat” suçunun 7 yıla kadar hapislik cezası öngören ciddi ve vahim suçlardan olduğunu belirten Hüdaverdi, sanığı oybirliği ile 2 yıl 6 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474